Europos vidaus reikalų ministrai susitiks Vengrijoje migracijos klausimams aptarti

Vengrijos vidaus reikalų ministras Sándoras Pintéras pirmadienį priims kolegas iš Vokietijos, Austrijos, Čekijos Respublikos, Slovakijos ir Lenkijos, kad aptartų pastangas kovojant su prekyba žmonėmis ir nelegalia migracija.

Daugelio šalių vyriausybės pasienyje įrengė nuolatinius ir mobilius kontrolės punktus, kad užkirstų kelią prekyba žmonėmis besiverčiantiems asmenims per Balkanų šalis į Vidurio ir Vakarų Europą įvežti nelegalius migrantus.

Prie šių Šengeno erdvėje esančių sienų jokia pasų ar dokumentų kontrolė paprastai nevykdoma.

Diskusijos pirmadienį vyks Vengrijos Šegedo mieste, esančiame netoli sienos su Serbija, kurią nuo Vengrijos skiria 2015 m. pastarosios įrengta tvora.

Susitikime dalyvaus ir Vokietijos vidaus reikalų ministrė Nancy Faeser. Šioje šalyje, kurios ekonomika yra didžiausia Europoje, dabar stebimas didžiausias per metus į šalį patenkančių neteisėtų imigrantų skaičius nuo pat 2015 m. imigrantų krizės.

Spalį N. Faeser paskelbė apie planus prie Vokietijos sienų su Lenkija, Čekijos Respublika ir Šveicarija vėl įvesti pasienio kontrolę.

Pirmąjį 2023 m. pusmetį migracijos centrus užplūdo staiga išaugęs prieglobsčio ieškotojų skaičius. Po to valdžios atstovai ne vieną mėnesį negalėjo susitarti, kam teks padengti dėl to patirtas išlaidas.

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas spalį duodamas interviu žurnalui „Der Spiegel“ kalbėjo, kad „Mes privalome galų gale deportuoti minias tų, kurie neturi teisės pasilikti Vokietijoje“.

Anot O. Scholzo, nelegaliai migracijai pažaboti reikia „visos krūvos priemonių“, įskaitant ir geresnę išorinių Europos Sąjungos sienų apsaugą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stop nevaldomai

Stop nevaldomai portretas
imigracijai ir Europos muslinizacijai!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių