Eurostatas: Lietuvos valdžios skolos ir BVP santykis – perpus mažesnis už ES vidurkį

  • Teksto dydis:

Lietuvos valdžios pirmąjį šių metų ketvirtį siekė 29,226 mlrd. eurų ir sudarė 40,1 proc. metų bendrojo vidaus produkto (BVP) – šis rodiklis buvo perpus mažesnis nei Europos Sąjungos (ES) vidurkis, rodo Eurostato pirmadienį paskelbti duomenys.

ES statistikos agentūros skaičiavimais, bendra ES valstybių valdžios skola siekė 82,0 proc. BVP, o vien tik euro zonoje – 88,7 proc. BVP.

Latvijos valdžios skola sudarė 18,043 mlrd. eurų ir atitiko 44,5 proc. BVP, o Estijos – 8,913 mlrd. eurų, arba 23,6 proc. BVP.

Estija pagal šį santykį visoje ES nusileidžia tik Bulgarijai (22,6 proc.) ir lenkia trečioje vietoje esantį Liuksemburgą (27,2 proc.).

Labiausiai prasiskolinusia ES valstybe nare išlieka Graikija, kur valdžios skola prilygo 159,8 proc. BVP. Toliau rikiuojasi Italija (137,7 proc.), Prancūzija (110,8 proc.), Ispanija (108,9 proc.), Belgija (108,2 proc.), Portugalija (100,4 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vartotojas

Vartotojas portretas
Įdomu, kaip baigėsi reikalai su Graikija? Atrodo buvo bankrutavusi, bet ramu, toliau skolinasi, įdomu, kokiomis sąlygomis:)

Henrikas

Henrikas  portretas
Isvada mums persama: galime dar skolintis ir tai daryti kuo greiciau. Pasiulymas valdantiesiems/besiruosiantiems valdyti: daug pasiskolinkite, isdalinkite visiems taip, kad suzinotu, jog jus duodate pinigus. Kadangi duosite Daug, jus ir isrinks, ir myles. Kol duosite, aisku.

Baikite manipuliuoti

Baikite manipuliuoti portretas
Pamiršote pasakyti ,kad Lietuvos skola susidarė per 33 metus ,o kitų ES salių tai nuo 2 pasaulinio karo pabaigos.....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių