„Financial Times“: „Adidas“ tiria kaltinimus korupcija Kinijoje

Vokietijos sportinės aprangos gamintojas „Adidas“ pradėjo tyrimą dėl įtariamo didelio masto kyšininkavimo Kinijoje, sekmadienį pranešė „Financial Times“.

Žingsnio imtasi po to, kai aukščiausios grandies darbuotojai buvo apkaltinti pasisavinę milijonus dolerių.

Pasak leidinio, laiške, kurį tariamai parašė „Adidas China“ darbuotojai“, kaltinamai metami konkretiems kinų darbuotojams.

Tarp įvardytų asmenų yra vienas iš bendrovės vadovų, susijusių su sprendimais dėl „Adidas“ rinkodaros Kinijoje biudžeto, kuris, kaip teigiama, siekė 250 mln. eurų (268 mln. JAV dolerių) per metus.

Kitas „Adidas China“ vadovas esą gavo „milijonus grynaisiais iš tiekėjų ir fizinių daiktų, pavyzdžiui, nekilnojamojo turto“, teigiama FT publikacijoje.

Su „Adidas“ susisiekti šiuo klausimu nepavyko.

Laiškas buvo paviešintas Kinijos socialinės žiniasklaidos platformoje „Xiaohongshu“, bet sekmadienį jo ten jau nebebuvo.

Tariama laiško kopija, kurios autentiškumo AFP negalėjo patikrinti, buvo paskelbta keliose paskyrose.

FT duomenimis, birželio 7 d. „Adidas“ gavo laišką, kuriame buvo įspėtas apie „galimus atitikties pažeidimus Kinijoje“, ir „intensyviai nagrinėjo“ šią situaciją.

Leidinio cituojami šaltiniai bendrovės viduje teigė, kad laiške įrodymų nepateikta, tačiau jo autoriai pasirodė esą gerai informuoti apie konfidencialius vidaus klausimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių