G. Attalis įspėja prancūzus: nekartokite britų, kurie gailisi dėl „Brexito“, klaidos

  • Teksto dydis:

Prancūzijos ministras pirmininkas ketvirtadienį perspėjo prancūzus per birželį vyksiančius Europos Parlamento rinkimus nebalsuoti už kraštutinius dešiniuosius, sakydamas, kad tokiu atveju grėstų britų, kurie persigalvojo dėl „Brexito“, kai jau buvo per vėlu, likimas.

Gabrieliui Attaliui (Gabrieliui Ataliui) tenka nelengva užduotis siekiant sumažinti atotrūkį nuo kraštutinių dešiniųjų prieš birželio 9 dieną vyksiantį balsavimą, apklausoms prognozuojant triuškinantį pralaimėjimą prezidento Emmanuelio Macrono (Emanuelio Makrono) vyriausybės aljansui.

G. Attalis apkaltino kraštutinių dešiniųjų Nacionalinį sambūrį (RN) vykdant politiką, kuri prilygtų Prancūzijos pasitraukimui iš Europos Sąjungos, nors ši partija tvirtina, kad nebenori „Frexito“.

„Nebūkite kaip britai, kurie verkė po „Brexito“, – transliuotojui RTL sakė premjeras. – Kai sakote, kad nebesilaikysite bendrosios rinkos taisyklių, nemokėsite Prancūzijos įnašų ir nebesilaikysite daugumos sutarčių, realybė bus tokia, kad mes nebebūsime ES.“

Jis paminėjo naujausias Jungtinės Karalystės apklausas, kurios rodo, kad jei pasikartotų 2016-ųjų referendumas dėl narystės ES, Britanija pasiliktų bloke.

„Didžioji dauguma britų gailisi dėl „Brexito“ ir kartais apgailestauja, kad balsavo už tai, kas buvo neigiama jų šaliai“, – sakė G. Attalis.

Piešdamas niūrų Britanijos po „Brexito“ paveikslą, jis teigė, kad nelegalios imigracijos ten yra daugiau nei bet kada anksčiau, šalį krečia didžiulės ekonominės problemos.

„Prancūzija nebus stipresnė, jei bus viena“, – pridūrė premjeras.

Pirmadienį sociologinių tyrimų grupės „IFOP-Fiducial“ paskelbta naujausia apklausa parodė, kad RN turi 33,5 proc. respondentų palaikymą ir gerokai lenkia vyriausybės aljansą, renkantį tik 16 proc. rinkėjų palaikymą.

Praėjusią savaitę 35 metų Prancūzijos ministras pirmininkas televizijos debatuose surėmė ietis su 28-erių RN sąrašo lyderiu Jordanu Bardella (Žordanu Bardela), o vyriausybės šalininkai po debatų džiaugėsi, kad premjeras atskleidė oponento argumentų trūkumą.

Tačiau, panašu, kad debatai nepadarė didelės įtakos apklausų rezultatams, be to, buvo keliamas klausimas, kodėl debatuose pasirodė G. Attalis, o ne valdančiosios partijos rinkimų sąrašo lyderė, mažai žinoma Valerie Hayer (Valeri Hajė).

Analitikai priduria, kad E. Macrono sąrašui netgi gresia likti trečiam, po naujos politinės žvaigždės Raphaelio Glucksmanno (Rafaelio Gliuksmano) vadovaujamo socialistų sąrašo, kurį „IFOP-Fiducial“ apklausoje palaikė 14,5 proc. respondentų.

„Ar Prancūzija bus ta šalis, kuri į Europos Parlamentą išsiųs didžiausią kraštutinių dešiniųjų įstatymų leidėjų kontingentą?“ – klausė G. Attalis.

Pasak jo, jei kraštutiniai dešinieji įsiviešpatautų Parlamente, jie „galėtų užblokuoti Europos institucijas, o tai turėtų labai pavojingų pasekmių mūsų šaliai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip gali pydaras aiskinti

kaip gali pydaras aiskinti portretas
jis zino tik subines reikalus!

problema ne breksite

problema ne breksite portretas
problema susiozinusiu politiku ir valdzios biurokratu sukurtose nuzmoginimo dziunglese... mokesciai per dideli... todel tauta nori atsikratyt valstybe aplipusiom biurokratinem siublelem utelem blusom ir issikt bent pora didziosios politikos askaridziu...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių