Į skandalą įsipainiojęs britų princas Andrew kol kas nebus pakeltas į admirolus

Didžiosios Britanijos princas Andrew, priešingai nei buvo numatyta, per savo 60-ąjį gimtadienį nebus pakeltas į admirolus. Apie tai pranešė Bakingemo rūmai.

Andrew laikinai atsisakė savo viešų pareigų, kai buvo apkaltintas sąsajomis su pedofilijos skandalu dėl dabar jau mirusio JAV milijonieriaus Jeffery‘io Epsteino. „Jorko hercogas paprašė Gynybos ministerijos atidėti jo paaukštinimą, kol jis vėl pradės vykdyti viešas pareigas“, – sakė rūmų atstovas.

Andrew praeityje yra tarnavęs karališkajame jūrų laivyne ir dalyvavęs Folklandų kare. Tačiau jis jau seniai pasitraukė iš aktyvios karinės tarnybos. Vasario 19-ąją princui sukaks 60 metų. Pakėlimas į admirolus jam priklausė pagal karališkąjį statusą.

Vyriausybė prieš tai jau atšaukė prievolę per Andrew gimtadienį prie vietos valdžios institucijų iškelti vėliavas. Tačiau Vestminsterio abatijos varpai skambės, britų agentūrai PA sakė bažnyčios atstovas.

Andrew yra kritikuojamas dėl ryšių su J. Epsteinu. JAV verslininkas daug metų tvirkino dešimtis nepilnamečių ir vertė jas verstis prostitucija. Jis praėjusią vasarą nusižudė Niujorko kalėjimo kameroje. Andrew ne kartą nakvojo J. Epsteino namuose JAV ir Karibuose. Jis teigė nieko nežinojęs apie draugo „darbelius“. Tačiau viena aukų – Virginia Giuffre – kaltina princą ją kelissyk seksualiai išnaudojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

visa

visa portretas
monarchisigimeliu sutve tokie /subadmirolai/ ir grobdavo kitas salis kaip indija ir kt. siandien nors 1 atsirado padorus ir paliko viska vardan seimos pagarba jam tik tokie ir gali valdyt nes ne is ju klano?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių