Į Ukrainą iš Rusijos nelaisvės grįžo per 200 ukrainiečių

Į Ukrainą iš Rusijos nelaisvės grįžo 207 ukrainiečiai, trečiadienį pranešė prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas.

Socialiniame tinkle „Telegram“ jis parašė, kad iš Rusijos nelaisvės grįžo ginkluotųjų pajėgų, Nacionalinės gvardijos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Nacionalinės policijos nariai – eiliniai, seržantai ir karininkai.

Tarp jų – daug Mariupolio gynėjų, karių, buvusių plieno gamykloje „Azovstal“, gynusiųjų Ukrainą Gyvačių saloje, Donecko, Zaporižios, Charkivo, Luhansko, Chersono ir Sumų kryptimis.

„Mūsų žmonės sugrįžo. 207 iš jų. Mes juos grąžinsime namo, kad ir kas nutiktų“, – „Telegram“ parašė prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Tai antrasis didelis apsikeitimas po ilgos pertraukos. Toliau dirbame ir vykdome Prezidento užduotį grąžinti visus“, – savo ruožtu nurodė A. Jermakas.

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad 195 jos kariai buvo išlaisvinti.

Apie apsikeitimą pranešta praėjus savaitei po to, kai Maskva pareiškė, kad Kyjivas numušė lėktuvą su dešimtimis į nelaisvę paimtų Ukrainos karių.

Rusijos karinis krovininis lėktuvas Il-76 nukrito lauke netoli vakarinės sienos su Ukraina. Maskva tvirtina, kad juo į mainų vietą skraidino 65 ukrainiečius.

Ukraina nėra aiškiai paneigusi, kad numušė lėktuvą, tačiau sako neturinti įrodymų dėl karo belaisvių ir teigia, kad Rusija tiesiog žaidžia ukrainiečių jausmais. Tačiau Kyjivas sakė, kad tądien turėjo būti apsikeista karo belaisviais.

Šis incidentas sukėlė abejonių dėl abiejų šalių keitimosi belaisviais ateities.

Ukraina teigė, kad trečiadienį įvykęs apsikeitimas buvo 50-asis nuo 2022 metų vasario, kai Rusija įsiveržė į šalį.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojegrįžo ukrainiečiainelaisvėiš Rusijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių