Irake smurto banga nusinešė per 180 žmonių gyvybių

Jau tris dienas Irake siaučiančios smurto bangos aukų skaičius perkopė 180 po tris valandas trukusių įnirtingų susirėmimų į vakarus nuo Bagdado esančiame Faludžos mieste, penktadienį pranešė policija ir vienas gydytojas.

Per susirėmimus, prasidėjusius ketvirtadienį apie 21 val. vietos (ir Lietuvos) laiku, ginkluoti užpuolikai užėmė tris patikros postus šio miesto, kuriame gyventojų daugumą sudaro sunitai, kai juos paliko federalinės policijos pajėgos, sakė policijos pulkininkas leitenantas Yasiras Hamidas al Jumaili (Jasiras Hamidas Džumailis).

Per tą mūšį, kurio metu, kaip nurodė vienas naujienų agentūros AFP žurnalistas, buvo įnirtingai šaudoma iš pėstininkų ginklų ir minosvaidžių, žuvo trys federaliniai policininkai, o dar bent šeši buvo sužeisti, informavo Y.H.al Jumaili ir vienas gydytojas.

Tačiau penktadienį užpuolikai grąžino patikros postus vietos policijai, kuri juos perdavė federalinei policijai, sakė Y.H.al Jumaili.

Naujausia smurto banga įsiplieskė antradienį, kai saugumo pajėgos panaudojo jėgą prieš demonstrantus, protestavusius prieš vyriausybę netoli šiaurinio sunitų miesto Havidžos. Tąsyk per susirėmimus žuvo 53 žmonės.

Per vėlesnius neramumus, kurių akivaizdi dauguma, tačiau ne visi buvo susiję su riaušėmis Havidžoje, žuvo dar dešimtys žmonių. Kaip rodo naujausia statistika, per tris dienas iki ketvirtadienio šalyje žuvo iš viso 182 žmonės, o dar 292 buvo sužeisti.


Šiame straipsnyje: Įrakasbombos sprogimasBagdadas

NAUJAUSI KOMENTARAI

labai greitai

labai greitai portretas
USA debilai uzgrobs Sirija ir sunaikins galutinai Iraka. Puolimai ir nuomoniu formavimai jau prasidejo. Amerikosai yra pridurkai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių