Iranas nuteisė garsų popmuzikos atlikėją kalėti

  • Teksto dydis:

Irano teismas nuteisė garsų populiariosios muzikos atlikėją Amirą Hosseiną Maghsoudloo (Amirą Hoseiną Magsoudlu), sceniniu vardu Tataloo (Tatalu), kalėti už „nepadoraus turinio platinimą“, sekmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

36-erių populiarus pogrindžio muzikantas nuo 2018-ųjų gyveno Stambule, o praėjusių metų gruodį Turkijos policija jį perdavė Iranui.

Nuo to laiko jis yra sulaikytas Irane.

Jo advokatas Elhamas Rahimifaras sakė, kad Tataloo buvo skirtos kelios „trumpos ir ilgos“ laisvės atėmimo bausmės, tačiau nepateikė išsamesnės informacijos.

Valstybiniam laikraščiui „Jam-e Jam“ E. Rahimifaras teigė, kad nuosprendžiai dar gali būti apskųsti.

Pagal Irano įstatymus visos paskirtos laisvės atėmimo bausmės vykdomos vienu metu.

Irano pareigūnų požiūris į repo, popmuzikos ir ritmenbliuzo muziką derinantį atlikėją pastaraisiais metais smarkiai pasikeitė.

Konservatyvūs politikai anksčiau naudojosi gausiai tatuiruotu atlikėju, norėdami užmegzti ryšį su jaunais, liberaliai nusiteikusiais iraniečiais.

Per televiziją netgi buvo transliuojamas jo susitikimas su ultrakonservatyvių pažiūrų prezidentu Ebrahimu Raisi (Ebrahimu Raisiu), pastarajam 2017 metais pirmą kartą kandidatavus į prezidento postą.

2015 metais Tataloo išleido dainą, kuria palaikė Irano branduolinę programą, žlugus svarbiam Teherano ir pasaulio galybių susitarimui.


Šiame straipsnyje: Iranasmuzikaatlikėjasteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ajatola

Ajatola portretas
Pas mus galetu Bunke pasodinti uz durnuma. Deja, nera tokio istatymo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių