Ispanijos premjeras: futbolininkės pamokė pasaulį dėl bučinio per pasaulio čempionatą

  • Teksto dydis:

Ispanijos premjeras Pedro Sanchezas (Pedras Sančesas) šeštadienį sakė, kad šalies futbolininkės pamokė pasaulį pradėdamos streiką dėl ispanų futbolo federacijos RFEF prezidento Luiso Rubialeso bučinio per pasaulio čempionatą.

„Mūsų žaidėjos laimėjo dukart: iš pradžių aikštėje, o dabar – pamokydamos pasaulį (...) vyrų ir moterų lygybės“, – sakė P. Sanchezas.

Rugpjūčio 20 dieną Ispanijai laimėjus pasaulio moterų futbolo čempionato finalą Sidnėjuje L. Rubialesas be sutikimo pabučiavo į lūpas vidurio puolėją Jenni Hermoso (Dženi Hermoso).

Ši praėjusią savaitę prisidėjo prie masinio žaidėjų moterų streiko, pareiškusi, kad nesutiko su tuo bučiniu, dėl kurio Tarptautinė futbolo federacija FIFA jau yra 90 dienų suspendavusi L. Rubialesą.

P. Sanchezas kalbėdamas Malagoje sakė, kad Ispanija yra feministinė šalis, ir sveikino žaidėjų poziciją.

Mūsų žaidėjos laimėjo dukart: iš pradžių aikštėje, o dabar – pamokydamos pasaulį.

J. Hermoso ir 80 kitų Ispanijos žaidėjų, įskaitant visą pasaulio čempionato komandą, sakė, kad nežais už nacionalinę komandą, kol nepasikeis RFEF vadovybė.

46 metų L. Rubialesas atsisakė atsistatydinti ir tuo išprovokavo daugelio pasipiktinimą.

Penktadienį Ispanijos sporto teismas sutiko pradėti tyrimą dėl L. Rubialeso, o šis tvirtino, kad ginsis ir įrodys savo tiesą.

Prieš savaitę vyriausybė per valstybinę Nacionalinę sporto tarybą (CSD) pateikė skundą prieš L. Rubialesą, kaltindama jį labai rimtais nusikaltimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

EUROPOS BEPROTYBĖS

EUROPOS BEPROTYBĖS portretas
Kaip kai kas moka iš NIEKO padaryti problemą. Tai buvo DĖKINGUMO ir DŽIAUGSMO bučinys ČEMPIONĖMS. Ar jau draudžiama išreikšti dėkinguma bučiniu? Iškrypėliškos Europos "vertybės" to nesupranta...

Vyro bučinys moteriai iš džiugsmo

Vyro bučinys moteriai iš džiugsmo portretas
ir dėkingumo paverstas nusilalstamu.Nx ,visą šitą demonstratyvų feministinį issidirbinejimą.

As

As portretas
O pliauksejimas per uzpakaliukus varzybu metu tarp zaideju ar kartais ne seksizmas ?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių