Italija: G-7 šalių lyderiai aptars beprecedentę Irano ataką prieš Izraelį

  • Teksto dydis:

Didžiojo septyneto (G-7) šalių lyderiai vėliau sekmadienį surengs vaizdo konferenciją, kurioje aptars Irano smūgius Izraeliui, pranešė išsivysčiusių šalių grupei rotacijos tvarka pirmininkaujanti Italija.

 

„G-7 šalių grupei pirmininkaujanti Italija sukvietė G-7 vadovus į vaizdo konferenciją, prasidėsiančią šiandien po pietų“, – pranešė vyriausybė, Italijos ministrei pirmininkei Giorgiai Meloni (Džordžai Meloni) pasmerkus išpuolį ir pareiškus, kad baiminasi „regiono destabilizacijos“.

G-7 sudaro Jungtinės Amerikos Valstijos, Japonija, Vokietija, Prancūzija, Jungtinė Karalystė, Italija ir Kanada.

Stengiamės išvengti dar rimtesnės karinės krizės.

Šeštadienio naktį įvykdyta ataka buvo pirmas kartas, kai Iranas pradėjo plataus masto karinį puolimą prieš Izraelį,

Per pastarąsias dvi savaites Irano pareigūnai ne kartą žadėjo nubausti Izraelį po to, kai balandžio 1 dieną per numanomą žydų valstybės smūgį buvo sulygintas su žeme Irano diplomatinis pastatas Damaske ir žuvo septyni elitinės Revoliucinės gvardijos nariai, įskaitant du generolus.

Dėl minimo smūgio Teheranas kaltina Izraelį.

„Mes stengiamės išvengti dar rimtesnės karinės krizės“, – tvirtino Italijos užsienio reikalų ministras Antonio Tajani (Antonijus Tajanis).

„G-7 siųs žinią Izraeliui, kad situacija nepablogėtų, nes vakarykštis Irano atsakomasis smūgis gali įsukti pavojingą spiralę“, – transliuotojui „Rai3“ sakė A. Tajani.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Expert

Expert  portretas
Iranas prieš 72 valandas įspėjo JAV,kad bus suduotas Izraeliui smūgis,kaip atpildas Izraeliui už susprogdintą Irano ambasadą Sirijoje,kur žuvo daug Irano diplomatijos darbuotojų ir diplomatų.Izraelis taipat buvo įspėtas ir kad x valandą lauktų atpildo.Visoms ginančioms Izraelį valstybėms ,pavyko numušti tik 70% paleistų dronų ir raketų,kiti pasiekė savo tikslus,tai yra karinius objektus,viename iš jų nukentėjo net 4 Izraelio oro pajėgų lėktuvai F-35.Maskuotas melas turi trumpas kojas ,čia Lietuvos žurnalistams.

tik

tik portretas
kokie dar /lyderiukai / ? o dykuma tai buvo 1 ispeimas kad juokai baigesi o italijoje todel kad ten vatikans su visa p.... saika tomkevyc hebros su naujom inkvizicijom sionsatanystu dusanskiu oh manu bei dasu formate nuo kurio kaip ir nuo atsakomybes niekur nedingsi -;;-;;-;;-

"g7"

"g7" portretas
geriau aptarkit putlerio ir žydu žudymus Ukrainoje ir Palestinoje .
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių