Italijos policija atliko reidą pietiniuose šalies ūkiuose dėl nelegalių darbuotojų

Italijos policija trečiadienį patikrino 14 ūkių ir areštavo 60 žmonių, siekdama sustabdyti žemės ūkio darbuotojų, kurių dauguma yra nelegalūs migrantai, išnaudojimą.

Ankstyvą rytą vykusių reidų taikiniais tapo neturtingų pietinių Kalabrijos ir Bazilikatos regionų ūkiai, valdomi vienos nusikalstamos grupuotės ir vertinami 8 mln. eurų, sakoma policijos pranešime.

„Daugiau nei 200 darbininkų buvo įdarbinti išnaudojimo sąlygomis, verčiami dirbti be asmeninių apsaugos priemonių ... (ir) žeminamomis darbo sąlygomis“, – sakoma Kalabrijos policijos pranešime.

Gegužę Italijos vyriausybė nusprendė laikinai leisti legalizuoti nelegaliai įdarbintus žemės ūkio darbuotojus. Iš dalies šį sprendimą padiktavo būtinybė padėti ūkių savininkams, kurie Italijoje taikyto karantino metu neteko iš užsienio atvykstančios darbo jėgos.

Priemonė taip pat leido įteisinti šešėlyje dirbusius slaugytojus ir valytojus.

Iš Afrikos ir Rytų Europos laikinai atvykę tūkstančiai nelegalių darbininkų Italijoje nuima vaisių ir daržovių derlių. Neretai jiems mažai mokama; žmonės apgyvenami netinkamomis sąlygomis, laikinose stovyklose.

Pagal vyriausybės planą darbdaviai privalės sumokėti po 500 eurų už kiekvieną neteisėtai įdarbintą asmenį, kad juos legalizuotų. Kai kurie darbdaviai šių papildomų išlaidų stengėsi išvengti.

Dienraštis „La Repubblica“ antradienį pranešė, kad buvo gauta paraiškų tik 9,5 tūkst. darbininkų įteisinimui, nors vyriausybės skaičiavimai rodo, kad Italijoje jų gali būti apie 220 000.

Žemės ūkio ministrė Teresa Bellanova (Tereza Belanova) nepripažino, kad ši priemonė nepasiteisino.

„Šis įstatymas sudarytas socialinio teisingumo aplinkybėmis: kad ir koks būtų rezultatas, jis niekada nebus nepasiteisinęs“, – dienraščiui sakė T. Bellanova.

„Net jei būtų tik vienas žmogus, kurį išgelbėjome nuo nematomumo ir nepadorių darbo sąlygų, laikyčiau tai sėkme“, – sakė ji.

Tarp sulaikytųjų yra vienas valstybės tarnautojas iš Rosano miesto Kalabrijoje. Jis kaltinamas suklastotų asmens tapatybės ir gyvenamosios vietos dokumentų išdavimu darbuotojams.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių