Italijos premjeras: ES gali niekada nepatvirtinti „Sputnik V“ vakcinos

ES gali niekada nepatvirtinti rusiškos vakcinos nuo COVID-19 „Sputnik V“, penktadienį pareiškė Italijos premjeras Mario Draghis, kartu pareikšdamas abejonių ir dėl kiniškos vakcinos „Sinovac“.

„Sputnik“... iki šiol dar nepavyko ir gali niekada nepavykti gauti EVA (Europos vaistų agentūros) patvirtinimo“, – Briuselyje pareiškė M. Draghis.

Tuo metu „kiniška vakcina, kuri niekuomet nepateikė prašymo (dėl EVA patvirtinimo), pasirodė esanti nepatenkinama, atkreipkite dėmesį į Čilės patirtį“, pridūrė jis.

Čilė savo skiepijimo kampanijoje gausiai naudoja Kinijos „Sinovac“ vakciną ir šiuo metu svarsto suleisti paskiepytiesiems trečią vakcinos dozę, siekiant padidinti apsaugą nuo naujų atmainų.

Savo komentaruose M. Draghis nurodė, kad esama poreikio „sustiprinti ir galbūt netgi pertvarkyti EVA“, kad būtų galima išvengti pastaruoju metu stebėtos „nemažos sumaišties“ dėl vakcinų. Jis užsiminė apie tam tikrus EVA ir nacionalinių sveikatos tarnybų skelbiamų pareiškimų apie COVID-19 vakcinų saugumą neatitikimus.

M. Draghis savo komentarus pateikė baigiantis dviejų dienų trukmės ES susitikimui, kurio metu, pasak jo, lyderiai padiskutavo apie koronaviruso situaciją.

„Pandemija dar nesibaigė, mes dar neišsivadavome iš jos gniaužtų“, – teigė Italijos lyderis, atkreipdamas dėmesį į Jungtinėje Karalystėje stebimą spartų labiau užkrečiamos „Delta“ atmainos koronaviruso plitimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiems prietrankoms

Tiems prietrankoms portretas
zmoniu sveikata nerupi!

Alda

Alda portretas
Ir puiku

D

D portretas
Vistiek lauksiu sputniko, nes sita vakcina, kiek girdejau, galioja neterminuota laika
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių