Italijos premjerės partija balsavo prieš antrąją U. von der Leyen kadenciją

  • Teksto dydis:

Italijos ministrės pirmininkės Giorgia Meloni (Džordža Meloni) kraštutinių dešiniųjų partija ketvirtadienį balsavo prieš antrąją Europos Komisijos pirmininkės Ursulos von der Leyen (Urzulos fon der Leyen) kadenciją, kritikuodama jos žaliesiems palankią poziciją.

Anksčiau ketvirtadienį U. von der Leyen užsitikrino Europos Parlamento palaikymą ir ir toliau eis įtakingos Europos Komisijos pirmininkės pareigas.

Strasbūre posėdžiaujantys europarlamentarai 401 balsu prieš 284 pritarė jos kandidatūrai. 15 europarlamentarų susilaikė.

Išrinkimui buvo būtina užsitikrinti bent 361 balsą. Tai bus antroji U. von der Leyen pirmininkavimo Europos Komisijai kadencija. Pirmą kartą į šias pareigas vokietė buvo išrinkta 2019 metų liepą.

Tačiau prieš balsavimą G. Meloni atsisakė atsakyti į klausimą, kaip balsuos jos radikalių dešiniųjų partija „Italijos broliai“ (it. Fratelli d'Italia).

Vėliau ketvirtadienį premjerė pareiškė, kad nepaisant to, jog jos partija balsavo prieš U. von der Leyen perrinkimą, Roma ir toliau bendradarbiaus su Briuseliu.

Išplatintame vaizdo pareiškime ji nurodė, kad šis balsavimas „akivaizdžiai nepakenks bendradarbiavimui, kurį Italijos vyriausybė ir Europos Komisija jau įrodė galinti vykdyti daugeliu klausimų, pavyzdžiui, migracijos srityje“.

Tačiau partijos delegacijos EP vadovas Carlo Fidanza (Karlas Fidanca) vėliau žurnalistams nurodė, kad partijos nariai balsavo „prieš“.

Jis palankiai įvertino pastaruoju metu stiprėjantį Europos Sąjungos ir Italijos bendradarbiavimą, įskaitant Romos planus panaudoti beveik 200 mlrd. eurų dotacijų ir paskolų iš ES pandemijos padarinių likvidavimo fondų.

C. Fidanza pridūrė, kad partijos parama tapo neįmanoma po to, kai U. von der Leyen paprašė palaikymo iš žaliųjų.

Anot jo, perrinktos EK pirmininkės programa neatspindi „stiprios permainų žinios, kuri nuskambėjo per birželio 9 dienos rinkimus“.

Tačiau C. Fidanza išreiškė viltį, kad šis „Italijos brolių“ sprendimas neturės įtakos tolesniems ES ir Italijos santykiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių