J. Bidenas ir D. Trumpas susitarė surengti dvejus rinkimų debatus birželį ir rugsėjį

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ir jo varžovas respublikonas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) trečiadienį susitarė birželį ir rugsėjį surengti dvejus debatus prieš lapkritį laukiamą jųdviejų akistatą prezidento rinkimuose.

Naujienų tinklas CNN pranešė, kad pirmieji 2024 metų rinkimų debatai per CNN vyks birželio 27 dieną Atlantoje, o kiek vėliau trečiadienį J. Bidenas patvirtino, kad gavo ir priėmė televizijos „ABC News“ kvietimą surengti antruosius debatus rugsėjo 10 dieną.

„ABC News“ kol kas nepateikė jokios išsamesnės informacijos, tačiau nurodė, kad D. Trumpas taip pat sutiko su antrųjų debatų data.

Trečiadienį J. Bidenas buvo paraginęs D. Trumpą surengti dvejus debatus po kelis mėnesius trukusios nežinomybės, ar tokie renginiai apskritai įvyks.

J. Bidenas atsisakė trejų debatų, kuriuos pasiūlė dvipartinė JAV rinkimų debatų komisija, ir vietoj to pasirinko dvejus debatus be auditorijos, kuriuos surengs naujienų organizacijos.

Demokratai ir respublikonai ilgus mėnesius ginčijosi dėl debatų, kurie jau dešimtmečius yra tradicinė JAV prezidento rinkimų kampanijos dalis.

D. Trumpas, kuris šiemet vengė debatų su savo varžovais dėl respublikonų prezidento nominacijos, netrukus priėmė šį J. Bideno iššūkį.

„Esu pasirengęs ir to noriu, – parašė D. Trumpas savo socialiniame tinkle „Truth Social“. – Pasiruoškime grumtynėms!!!“

Jis sakė esąs pasirengęs debatams „dviem siūlomais laikais birželį ir rugsėjį“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
DUOK DIEVE , KAD SUTARTŲ ABU P I R D Y L O S , KAD JŲ VIETA SENELIŲ NAMUOSE , O NE PREZIDENTO POSTE .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių