J. Bidenas vasario 9-ąją Baltuosiuose rūmuose priims O. Scholzą

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) vasario 9-ąją Baltuosiuose rūmuose priims Vokietijos kanclerį Olafą Scholzą (Olafą Šolcą), su kuriuo kalbėsis visų pirma apie Ukrainą ir apie Izraelio ir „Hamas“ karą, sakoma šeštadienį paskelbtame pranešime.

Du lyderiai dar kartą patvirtins „savo ryžtingą paramą Ukrainos žemės ir jos žmonių gynybai nuo Rusijos agresijos karo“, pažymėjo pranešime cituojama Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre (Karin Žan Pjer).

Pranešimas paskelbtas tuo metu, kai dėl respublikonų pasipriešinimo Kongrese baigėsi pinigai, skirti JAV paramai Ukrainai, todėl šiai svarbiai Jungtinių Valstijų sąjungininkei trūksta amunicijos jau beveik dvejus metus trunkančiame kare prieš Rusijos invaziją.

Respublikonai po Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) – buvusio prezidento ir tikėtino respublikonų kandidato lapkritį vyksiančiuose prezidento rinkimuose – lobistinių pastangų susitarimą dėl Ukrainos yra susieję su lėšomis, skirtomis kovai su imigracija JAV ir Meksikos pasienyje.

Savo ruožtu Vokietija – antra pagal dydį ginklų tiekėja Ukrainai – iki šiol atsisako perduoti Kyjivui ilgo nuotolio raketų, nes baiminasi, kad Ukraina šias raketas panaudos smūgiams Rusijos teritorijoje.

J. Bidenas ir O. Scholzas taip pat aptars „pastangas užkirsti kelią regioninei eskalacijai Artimuosiuose Rytuose, jų tvirtą paramą Izraelio teisei į savigyną ir būtinybę didinti gyvybes gelbstinčią pagalbą bei apsaugoti civilius gyventojus nuo žalos Gazos Ruože“, pažymėjo K. Jean-Pierre.

Du lyderiai taip pat koordinuos veiksmus prieš liepos mėnesį Vašingtone įvyksiantį NATO aukščiausiojo lygio susitikimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zelia

zelia portretas
du is vienos palatos

Man atrodo

Man atrodo  portretas
kad tam pampersiniui jankiu imperijalistų bidonui skirtumo nėra su kuo jis susitinka su šolcu, su Napoleonu ar su marsiečiais

Susitiks....

Susitiks.... portretas
Du politiniai lavonai...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių