JAV bazinė palūkanų norma padidinta 75 baziniais punktais: siekiama pažaboti infliaciją

  • Teksto dydis:

JAV federalinio rezervo sistema (FRS) trečiadienį padidino bazinę palūkanų normą trimis ketvirčiais procentinio punkto, siekdama pažaboti intensyvų infliacijos protrūkį, praneša „Reuters“.

„Infliacija išlieka aukšta, o tai atspindi pasiūlos ir paklausos disbalansą, susijusį su pandemija, aukštesnėmis maisto ir energijos kainomis“, – nurodė FRS.

FRS imantis ryžtingų veiksmų kovoje su infliacija, kuri yra pasiekusi aukščiausius per daugiau kaip keturis dešimtmečius lygius, bazinė palūkanų norma antrą kartą iš eilės buvo padidinta 75 baziniais punktais, o nuo metų pradžios ji buvo padidinta jau ketvirtą kartą.

Naujausiame politiniame pareiškime mažai aiškių nurodymų, kokių veiksmų FRS gali imtis toliau – sprendimas labai priklausys nuo to, ar būsimi duomenys parodys, kad infliacija pradeda lėtėti.

Naujausiais duomenimis, kainos JAV vartotojams auga daugiau nei 9 %. Investuotojai tikisi, kad JAV centrinis bankas per rugsėjo mėnesio susitikimą padidins palūkanų normą bent puse procentinio punkto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių