JAV įvedė sankcijas Rusijos programinės įrangos įmonės „Kaspersky“ vadovams

Jungtinės Valstijos penktadienį paskelbė sankcijas 12-ai Rusijoje įsikūrusios kibernetinio saugumo įmonės „Kaspersky Lab“ vadovų kitą dieną po to, kai nacionalinio saugumo sumetimais uždraudė prekiauti jos populiaria antivirusine programine įranga.

Plačios sankcijos įvestos daugeliui „Kaspersky Lab“ aukščiausio rango vadovų, įskaitant jos direktoriaus pavaduotoją, tačiau neliečiant generalinio direktoriaus ir pačios bendrovės, sakoma Iždo departamento pranešime, kuriame skelbiama apie sankcijų skyrimą.

Atskirame pareiškime JAV valstybės departamento atstovas spaudai Matthew Milleris teigė, kad bendrovė yra „Rusijos vyriausybės jurisdikcijoje, kontrolėje ar gaunanti iš jos nurodymus, taigi ji galėjo pasinaudoti privilegijuota prieiga prie slaptų duomenų“.

Tai kelia „nepriimtiną pavojų JAV nacionaliniam saugumui arba JAV gyventojų saugumui“, pridūrė jis.

Iždo departamento sankcijos paskelbtos kitą dieną po to, kai Prekybos departamentas pranešė uždraudęs Maskvoje įsikūrusiai kibernetinio saugumo įmonei tiekti savo populiarius antivirusinius produktus JAV.

Šis pranešimas buvo paskelbtas po ilgo tyrimo, kurio metu, pasak Prekybos departamento, nustatyta, kad „tolesnė „Kaspersky“ veikla Jungtinėse Valstijose kelia pavojų nacionaliniam saugumui dėl Rusijos vyriausybės puolamųjų kibernetinių pajėgumų ir galimybių daryti įtaką „Kaspersky“ veiklai arba jai nurodinėti“.

AFP pateiktame pareiškime „Kaspersky“ pažadėjo „išnaudoti visas teisiškai prieinamas galimybes, kad išsaugotų savo dabartinę veiklą ir santykius“, pridurdama, kad „neužsiima veikla, keliančia grėsmę JAV nacionaliniam saugumui“.

Penktadienį į sąrašą įtraukti daugelis aukščiausio rango bendrovės pareigūnų, įskaitant ilgametį bendrovės viceprezidentą Andrejų Tichonovą ir vyriausiąjį teisininką Igorį Čechunovą, pranešė Iždo departamentas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių