JAV paskelbė apie plačias sankcijas Rusijai

Jungtinės Amerikos Valstijos trečiadienį paskelbė daugybę sankcijų, kuriomis siekiama suvaržyti Maskvos karą Ukrainoje ir užsienio bankų, vis dar bendradarbiaujančių su Rusija, veiklą.

Iždo ir Valstybės departamento sankcijos nukreiptos į daugiau nei 300 taikinių, įskaitant subjektus Rusijoje ir tokiose šalyse kaip Kinija, Turkija ir Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE). Nusitaikyta ir į Maskvos biržą bei kelias dukterines įmones, o tai apsunkins milijardų dolerių sandorius, taip pat į subjektus, dalyvaujančius trijuose suskystintų gamtinių dujų (SGD) projektuose.

„Mes didiname riziką finansų institucijoms, susijusioms su Rusijos karo ekonomika, ir šaliname sankcijų apėjimo kelius, mažiname Rusijos galimybes gauti prieigą prie užsienio technologijų, įrangos, programinės įrangos ir IT paslaugų“, – sakoma Iždo sekretorės Janet Yellen pranešime.

Be naujų sankcijų, Iždo departamentas išplėtė Rusijos „karinės-pramoninės bazės“ apibrėžimą. Iki šiol užsienio bankams galėjo būti taikomos sankcijos už Rusijos gynybos pramonės rėmimą. Pastaruoju sprendimu išplečiama vadinamųjų antrinių sankcijų apimtis visiems Rusijos asmenims ir subjektams, jau paveiktiems JAV sankcijų. Tai reiškia, kad užsienio finansų institucijos gali nukentėti dėl sandorių, susijusių su bet kuriuo užblokuotu asmeniu arba nurodytais Rusijos bankais, tokiais kaip VTB ar „Sberbank“, taikinių sąrašas išaugo nuo daugiau nei 1 000 iki 4 500.

Vašingtonas taip pat apribojo IT paslaugų teikimą ir tam tikrą programinės įrangos palaikymą žmonėms Rusijoje.

Naujausios sankcijos paveiks tarptautinius tinklus ir yra nukreiptos į daugiau nei 90 žmonių ir subjektų tokiose vietose kaip Kinija, Pietų Afrikos Respublika, Turkija ir JAE, sakoma Iždo departamento pranešime. Jungtinės Valstijos kaltina, kad šių užsienio tinklų prekės ir paslaugos padeda Rusijai tęsti karą ir išvengti sankcijų.

Vienas aukštas JAV pareigūnas trečiadienį žurnalistams sakė, kad pastangos apriboti Rusijos galimybes tęsti karą Ukrainoje turėjo „didelį poveikį“. „Pasaulinis eksportas į Rusiją sumažėjo beveik 90 mlrd. JAV dolerių, o JAV eksportas į Rusiją iš esmės sustojo, išskyrus tam tikras medicinos prekes, tokias kaip vakcinos“, – pridūrė pareigūnas, pageidavęs likti anonimiškas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai

Labai portretas
Geras sprendimas

tik

tik portretas
ne jav zmones o ju vardu satanystai ir cia sankcijos neduod jokio efekto nes pas rusa visa mendelejevo lentele ko neturi nei 1 salis o darbstumo bei smegenu netruksta o apie narkparazitus nekalbesim ju pilna visur zppp=0

JANKIAI n u p u š o - taiko sankcijas RUSIJA,

 JANKIAI n u p u š o - taiko sankcijas RUSIJA, portretas
o nukenti patys JANKIAI , tai rodo , jog JANKIAI ir jų DOLERIS d e g r a d a v o , nes dolerių spausdinimo mašina, kuri nešė nerialų pelną, veikdama be perstojimo- s u l ū ž o.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių