JK penkiems Bulgarijos piliečiams iškėlė bylą dėl šnipinėjimo Rusijai

  • Teksto dydis:

Penki Jungtinėje Karalystėje sulaikyti Bulgarijos piliečiai kitais metais bus teisiami dėl kaltinimų šnipinėjus Rusijai, penktadienį nusprendė teisėjas.

Penki asmenys – 45-erių Orlinas Roussevas (Orlinas Rusevas), 42-iejų Bizeris Dzhambazovas (Bizeris Džambazovas), 32-iejų Katrina Ivanova, 31-erių Ivanas Stoyanovas (Ivanas Stojanovas) ir 29-erių Vania Gaberova – kaltinami tuo, kad kartu su kitu asmeniu, žinomu kaip Janas Marsalekas (Janas Marzalekas), ir kitais nežinomais asmenimis rengė sąmokslą rinkdami informaciją, kuri tiesiogiai ar netiesiogiai galėtų būti naudinga Maskvai.

JK byloje J. Marsalekui kaltinimai nepareikšti.

Penki kaltinamieji Londono Centriniame Baudžiamajame Teisme (The Old Bailey) pasirodė vaizdo ryšiu.

Teisėjas Jeremy Bakeris (Džeremis Beikeris) pratęsė visų penkių kaltinamųjų suėmimą iki kovo ir paskelbė, kad teismo posėdis vyks kitų metų spalio 28 dieną. Manoma, kad teismas truks keturis mėnesius.

Kiekvienas iš jų sulaukė kaltinimo sąmokslu rinkti informaciją, kuri būtų tiesiogiai ar netiesiogiai naudinga Maskvai, siekiant padaryti žalą kitų valstybių saugumui ir interesams.

Metų pradžioje kovos su terorizmu detektyvai sulaikė minėtus penkis asmenis, įtariamus įvykdžius nusikalstamą veiką pagal Valstybės paslapčių įstatymą.

Didelė dalis įtariamo šnipinėjimo vyko užsienyje, bet buvo koordinuojama Jungtinėje Karalystėje.

Nurodoma, kad šie įtariami nusikaltimai buvo vykdomi nuo 2020-ųjų rugpjūčio 30-osios iki praėjusių metų vasario 8 dienos.

O. Roussevas, B. Dzhambazovas ir K. Ivanova vasario viduryje sulaukė kaltinimų suklastotų tapatybės dokumentų laikymu turint neteisėtų ketinimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Budelis

Budelis portretas
Tokiems iskrypeliams tik kartuves!

Tfu

Tfu portretas
Kacapų utėlės visur pralenda. Traiškyt padlas po presu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių