JK žvalgyba: Rusija daug moka norintiems kovoti, bet nebūtinai įgyvendins verbavimo planus

  • Teksto dydis:

Karo tarnyba Rusijoje po invazijos į Ukrainą tampa vis pelningesnė, bet mažai tikėtina, kad Maskva dėl to pasieks nusistatytus savanorių verbavimo tikslus, skelbia britų žvalgyba.

2022 metų vasario 4-ąją Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas užsiminė, kad šalies ginkluotųjų pajėgų leitenantas gauna 81 tūkst. 200 rublių per mėnesį, o tų pačių metų spalį paskelbė, kad net mobilizuoti eiliniai gaus 195 tūkst. rublių per mėnesį, sakoma socialiniame tinkle „X“ antradienį paskelbtame britų žvalgybos pranešime.

Jame teigiama, kad daug Ukrainoje kariaujančių rusų eilinių ir jaunesniųjų puskarininkių šiuo metu gauna daugiau kaip 200 tūkst. rublių (1,9 tūkst. eurų) per mėnesį – tai 2,7 karto viršija darbo užmokesčio Rusijoje vidurkį, kuris yra 72 tūkst. 851 rublis (705 eurai).

Britų žvalgybos pranešime palyginimui nurodoma, kad suma, 2,7 karto didesnė už vidutinį darbo užmokestį Jungtinėje Karalystėje, viršytų 90 tūkst. svarų (104 877 eurų) per metus.

Labai tikėtina, kad kario alga ir papildomos naudos yra didelė paskata jaunuoliams, ypač iš skurdesnių Rusijos regionų, eiti tarnauti. Tačiau, britų žvalgybos vertinimu, vis tiek mažai tikėtina, kad Rusija pasieks nusistatytus savanorių verbavimo tikslus.


Šiame straipsnyje: JK žvalgybaRusijakariaiverbavimaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių