K. Harris smerkia JAV vėliavos sudeginimą per protestą prieš Izraelio premjerą

  • Teksto dydis:

JAV viceprezidentė Kamala Harris (Kamala Haris) ketvirtadienį pasmerkė Jungtinių Valstijų vėliavos sudeginimą, įvykdytą protestuotojų, mitingavusių per Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahus) kreipimąsi į Kongresą.

„Smerkiu Amerikos vėliavos deginimą. Ši vėliava simbolizuoja aukščiausius mūsų tautos idealus ir atspindi Amerikos pažadą. Ji niekada neturėtų būti taip išniekinta“, – išplatintame pareiškime nurodė tikėtina naujoji Demokratų partijos kandidatė į prezidentus.

Ji pridūrė, kad trečiadienio demonstracijos metu buvo parodyti „niekingi nepatriotiškų protestuotojų veiksmai ir pavojinga neapykantos retorika“.

Šis pareiškimas, kuriam pritarė ir kiti aukšto rango demokratai, buvo paskelbtas po to, kai respublikonai bandė pavaizduoti partiją kaip palankią islamistų grupuotei „Hamas“.

„Antiamerikietiški ir „Hamas“ remiantys riaušininkai sudegino Amerikos vėliavą prie JAV Kapitolijaus, o moteris, kuri nori tapti mūsų prezidente, vis dar atsisako tai pasmerkti“, – kiek anksčiau ketvirtadienį socialiniuose tinkluose pareiškė Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) kandidatas į viceprezidentus J. D. Vance'as (Dž. D. Vansas).

Tūkstančiai demonstrantų, pasipiktinusių karu Gazos Ruože, trečiadienį surengė protestą prie griežtai saugomo Kapitolijaus, kai B. Netanyahu kreipėsi į JAV Kongresą.

Grupelė protestuotojų susirinko prie traukinių stoties netoli Kapitolijaus, kur purškiamaisiais dažais apipaišė paminklus, degino B. Netanyahu atvaizdą ir JAV vėliavas.

Ketvirtadienį K. Harris turėtų susitikti su Izraelio premjeru. Atskirą susitikimą su juo taip pat surengs JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas).

Vašingtonas vis labiau nerimauja dėl civilių Gazos Ruože likimo, Izraelio kampanijai siauroje pakrantės teritorijoje tęsiantis jau daugiau nei devynis mėnesius.

Pastaruoju metu Izraelis suintensyvino Gazos Ruožo puolimą, o B. Netanyahu tvirtina, kad tik didindamas karinį spaudimą gali išlaisvinti įkaitus ir įveikti „Hamas“

Karą sukėlė „Hamas“ spalį surengtas išpuolis Izraelio pietuose, per kurį žuvo 1 197 žmonės, daugiausia civiliai, rodo AFP turimi duomenys.

„Hamas“ taip pat pagrobė pustrečio šimto įkaitų, iš kurių maždaug pusė tebėra Gazos Ruože, įskaitant 44 Izraelio kariuomenės žuvusiais laikomus įkaitus.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą. Per jį, „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, šioje palestiniečių teritorijoje žuvo per 39 tūkst. žmonių, taip pat daugiausia civiliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuu

Nuu portretas
Šypsojos juokelius laide kai toks baisus karas vyksta ir sulaukė ...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių