Kanada skirs Ukrainai naują pagalbos paketą, jame – raketų varikliai ir kovinės galvutės

  • Teksto dydis:

Kanada perduos Ukrainai didelę raketų variklių CRV-7 partiją. Naujame pagalbos pakete taip pat bus 1300 kovinių galvučių raketoms.

Kaip rašo „Ukrinform“, tai pranešama Kanados Vyriausybės tinklalapyje.

Pagalbos paketą per Ukrainos gynybos kontaktinės grupės posėdį Ramšteino formatu anonsavo Kanados gynybos ministras Billas Blairas.

„Ministras Blairas taip pat pranešė, kad Kanada perduos Ukrainai 80 840 papildomų raketų variklių CRV-7 ir 1300 kovinių galvučių“, – sakoma pranešime.

Siunta artimiausiais mėnesiais bus atgabenta į Lenkiją.

Anksčiau raketų variklius CRV-7 naudojo Kanados karinių oro pajėgų naikintuvai CF-18, tačiau jie buvo nurašyti.

Kanada taip pat perduos Ukrainai 970 kulkosvaidžių C6 ir 10 500 9 mm pistoletų iš savo atsargų.

Be to, Ukrainos prašymu Kanada perduos šarvuotųjų transporterių „Coyote LAV“ nurašytų važiuoklių. Planuojama, kad Ukrainoje jos bus perprofiliuotos arba panaudotos atsarginėms dalims.

„Ukrinform“ primena, kad Kanada ketina perduoti Ukrainai oro gynybos sistemą NASAMS, kuri kainuos daugiau nei 300 mln. dolerių. Apie šiuos planus Kanada pranešė 2023 metų sausio 10 d. Iš pradžių buvo numatyta, kad Kanada kompensuos JAV visas išlaidas, susijusias su nauja sistema NASAMS, o Jungtinės Valstijos sudarys tiesioginę sutartį su Ukraina dėl šios ginkluotės tiekimo. Tai turėjo leisti Kanadai apeiti reikalavimą gauti JAV leidimą reeksportuoti NASAMS į Ukrainą. Tačiau įgyvendinant šį projektą iškilo nemažai biurokratinių kliūčių, kurios pristabdė jo įgyvendinimą. Be to, kiekviena sistema NASAMS gaminama maždaug dvejus metus.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojekanados paramaraketosGinkluotė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių