Kinija palankiai vertina Bangladešo laikinosios vyriausybės suformavimą

  • Teksto dydis:

Kinija penktadienį pareiškė, kad sveikina Bangladeše suformuotą naują laikinąją vyriausybę, ir pažadėjo palaikyti santykius su šia šalimi „skatinant mainus ir bendradarbiavimą“.

„Kinija atkreipė dėmesį į Bangladešo laikinosios vyriausybės sudarymą ir palankiai vertina tai“, – sakoma Užsienio reikalų ministerijos atstovo pareiškime.

Nobelio premijos laureatas Muhammadas Yunusas (Muhamadas Junusas) ketvirtadienį buvo prisaikdintas vadovauti laikinajai Bangladešo vyriausybei.

Jis pažadėjo sugrąžinti šalį į demokratijos kelią po to, kai studentų vadovaujamos masinės demonstracijos nutraukė 15 metų trukusį premjerės Sheikh Hasinos (Šeich Hasinos) valdymą.

Sh. Hasina, kaltinama žmogaus teisių pažeidimais, įskaitant politinių oponentų įkalinimą, pirmadienį buvo priversta bėgti į kaimyninę Indiją, Dakos gatves užplūdus minioms protestuotojų.

Pekinas penktadienį pareiškė, kad „visada laikėsi nesikišimo į kitų šalių vidaus reikalus principo“ ir „gerbė Bangladešo žmonių savarankiškai pasirinktą vystymosi kelią“.

„Kinija teikia didelę reikšmę Kinijos ir Bangladešo santykių plėtrai“, – teigė Užsienio reikalų ministerija.

Pekinas „nori bendradarbiauti su Bangladešu skatinant abiejų šalių mainus ir bendradarbiavimą įvairiose srityse“, pridūrė atstovas spaudai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių