Kinų URM vadovas lankysis Niujorke, kur vyks JT derybos dėl Izraelio ir „Hamas“ karo

  • Teksto dydis:

Kinijos diplomatijos vadovas Wang Yi (Vang I) šią savaitę lankysis Niujorke, kur dalyvaus Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos posėdyje dėl Izraelio ir „Hamas“ karo, pirmadienį pranešė kinų užsienio reikalų ministerija.

„Šį mėnesį rotacijos tvarka pirmininkaudama Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai, Kinija lapkričio 29 dieną surengs aukšto lygio susitikimą palestiniečių ir Izraelio klausimu“, – sakė atstovas spaudai Wang Wenbinas (Vang Venbinas) ir pridūrė, kad Wang Yi pirmininkaus susitikimui.

Spalio 7 dieną „Hamas“ surengė išpuolį prieš žydų valstybę, per kurį, pasak Izraelio pareigūnų, žuvo 1,2 tūkst. žmonių, daugiausia civilių.

Atsakydamas į šią daugiausiai aukų pareikalavusią ataką per šalies istoriją, Izraelis pradėjo puolimą Gazos Ruože, kad sunaikintų „Hamas“. Palestiniečių kovotojų grupuotės kontroliuojamos vyriausybės Gazos Ruože duomenimis, šioje teritorijoje žuvo beveik 15 tūkst. žmonių, daugiausia civilių.

Praėjusią savaitę Kinija pareiškė, kad palankiai vertina penktadienį prasidėjusias keturių dienų Izraelio ir „Hamas“ paliaubas. Jų metu jau buvo paleista dešimtys įkaitų ir daugiau kaip 100 palestiniečių kalinių.

Pirmadienį prasidėjo paskutinė paliaubų para.

Kinija istoriškai palaiko palestiniečių reikalą ir pritaria dviejų valstybių sprendimui Izraelio ir Palestinos konflikte.

Kiek anksčiau Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) paragino surengti tarptautinę taikos konferenciją Izraelio ir „Hamas“ karui išspręsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių