Kremlius branduolinio ginklo pratybas vadina atsaku į Vakarų provokacijas

Kremlius Rusijos ir Baltarusijos branduolinio ginklo pratybas pavadino atsaku į tariamas JAV ir jų sąjungininkių provokacijas.

„Šios provokacijos vyksta kasdien, todėl tokios pratybos ir kovinio pajėgumo išlaikymas mums yra labai svarbu“, – antradienį pareiškė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, kurį cituoja rusų naujienų agentūros.

Padėtis Europos žemyne, anot D. Peskovo, yra „gana įtempta“ – tai esą provokuoja pirmiausiai Rusijai priešiški Vašingtono ir Europos sostinių sprendimai.

Prieš tai Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad kartu su Baltarusija pardėjo antrąjį taktinio atominio ginklo panaudojimo pratybų etapą.

Oro ir raketinių pajėgų daliniai mokėsi apginkluoti branduolines raketas mokomosiomis kovinėmis galvutėmis.

Ministerijos paskelbtose pratybų nuotraukose matyti dislokuojamas raketų kompleksas „Iskander“ ir kelių „Mig-31“ lėktuvų bei „Tu-22“ strateginių bombonešių skrydis.

Taktiniai branduoliniai ginklai gali būti panaudoti selektyviai prieš priešiškus dalinius ir kitus karinius taikinius.

Jų sprogstamoji galia paprastai yra daug mažesnė nei strateginių tarpžemyninių raketų, kurios pirmiausiai buvo sukurtos atgrasymui.

Pirmąją savo nestrateginių branduolinių ginkluotųjų pajėgų pratybų etapą Rusija pradėjo prieš tris savaites.

Pratybose dalyvauja ir Baltarusija.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pernai nurodė dislokuoti taktinius branduolinius ginklus ir šioje šalyje sąjungininkėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu portretas
ir teisingai pavadino ,negali būti pasaulyje dvigubi standartai ,jeigu nato gali vykdyti pratybas tai ta pati turi teisę daryti ir RUSIJA, viskas teisingai

Senjora

Senjora portretas
Patys didžiausi provokatoriai vakarai ir nato, Kremlius turi pilna teisę atsakyti į provokacijas.

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Matosi , buduliai jau įkalę .
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių