Kyjivas: Ukraina ir Lenkija artimiausiomis dienomis surengs derybas dėl grūdų

  • Teksto dydis:

Kyjivas ketvirtadienį pareiškė, kad artimiausiomis dienomis surengs derybas su Varšuva dėl aštrėjančio ginčo dėl Ukrainos grūdų eksporto, o kaimyninės šalys pakartojo, kad jų ryšiai yra glaudūs.

„Kitos derybos įvyks artimiausiomis dienomis, per jas bus aptarti abiejų šalių parengti klausimai“, – sakoma Ukrainos žemės ūkio ministerijos pranešime, kuriame skelbiama apie Lenkijos ir Ukrainos žemės ūkio ministrų pokalbį.

Kyjivas pirmadienį pranešė, kad Pasaulio prekybos organizacijoje (PPO) pateikė ieškinius trims Europos Sąjungos kaimynėms – Lenkijai, Slovakijai ir Vengrijai – dėl jų draudimų importuoti ukrainietiškus grūdus.

Vidurio Europos šalys nepritarė praėjusią savaitę priimtam Europos Komisijos sprendimui nutraukti importo draudimą, o Kyjivas įspėjo, kad gali imtis teisinių veiksmų.

Dėl draudimų kilo keblus diplomatinis konfliktas su Lenkija, kuri yra ištikimiausia Ukrainos sąjungininkė jos kovoje su Rusijos invazija.

Ukrainos žemės ūkio ministerija pranešė, kad žemės ūkio ministras Mykola Solskis telefonu kalbėjosi su kolega Lenkijoje Robertu Telusu.

„Ministrai aptarė situaciją ir Ukrainos pasiūlymą dėl jos sureguliavimo, susitarė rasti sprendimą, kuriuo būtų atsižvelgta į abiejų šalių interesus“, – sakoma pareiškime.

Ministerija pridūrė, kad šalys patvirtino glaudžius ir konstruktyvius santykius.

Lenkijoje kitą mėnesį vyks parlamento rinkimai. Jos dešiniojo sparno vyriausybė yra tvirtai remiama žemės ūkio regionuose ir įvedė draudimą importuoti ukrainietiškus grūdus siekdama apsaugoti lenkų ūkininkus.


Šiame straipsnyje: LenkijaUkrainagrūdų eksportasderyboskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių