Latvijoje Kanada dislokuos tankus „Leopard 2“

  • Teksto dydis:

Kanada per kelis ateinančius mėnesius Latvijoje dislokuos 15 tankų „Leopard 2“ su personalu ir įranga, naujienų agentūrai LETA pranešė Gynybos ministerija.

Apie tai penktadienį Briuselyje vykusiame NATO gynybos ministrų susitikime paskelbė Kanados gynybos ministrė Anita Anand.

Tankai bus dislokuoti plėtojant NATO priešakinių pajėgų kovinę grupę Latvijoje iki brigados lygmens padalinio.

Daugianacionalinei kovinei grupei Latvijoje vadovauja Kanada ir ją sudaro daugiau kaip 1700 karių iš 11 šalių – Albanijos, Kanados, Čekijos, Islandijos, Italijos, Juodkalnijos, Juodkalnijos, Lenkijos, Slovakijos, Slovėnijos, Ispanijos ir Šiaurės Makedonijos.

Kasdien sąjungininkių kariai dalyvauja bendrose karinėse pratybose kartu su Latvijos nacionalinėmis ginkluotosiomis pajėgomis, taip gerindamos sąjungininkių sąveiką, kad galėtų reaguoti į saugumo iššūkius.

Susitarimas dėl sąjungininkių pajėgų buvimo Baltijos šalyse ir Lenkijoje, kaip NATO priešakinių pajėgų buvimo dalies, buvo pasiektas 2016 metų liepą Varšuvoje vykusiame NATO viršūnių susitikime, taip parodant Aljanso vienybę ir įsipareigojimą ginti NATO nares nuo potencialaus agresoriaus.

2017 metų birželio 19 dieną Adažių karinėje bazėje vyko oficiali NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės Latvijoje sutikimo ceremonija.

Atsižvelgdami į Madride vykusiame NATO viršūnių susitikime priimtus sprendimus, praėjusių metų birželio 29 dieną Latvijos ir Kanados gynybos ministrai pasirašė deklaraciją dėl NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės Latvijoje stiprinimo ir tolesnės plėtros iki brigados lygio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to per

to per portretas
Aha,ten tau parodys,ka d jau per 3 diena sbuvo Kijevą užėmę...Skabė sakė ar simonian/

O kada latviai

O kada latviai portretas
Dislokuos savo tankus kanadoje? O kada lietuviai važiuos brigada į vokietiją?

Per RUSIJOS tv

Per RUSIJOS tv portretas
rodė kad rusai Ukrainoje tuos leopardus naikina kaip blakes, jau sunaikinta 14 leopardu
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių