Lenkijos URM: Ukrainos pralaimėjimas būtų JAV Atstovų Rūmų pirmininko kaltė

  • Teksto dydis:

Lenkijos vyriausiasis diplomatas pirmadienį kreipėsi į JAV Atstovų Rūmų pirmininką Mike'ą Johnsoną (Maiką Džonsoną), prašydamas leisti balsuoti, kad būtų patvirtinta labai reikalinga pagalba Ukrainai ir įspėdamas, kad jis prisiims atsakomybę, jei Rusija triumfuos.

„Dar kartą asmeniškai kreipiuosi į pirmininką Mike'ą Johnsoną. Prašau leisti demokratijai veikti sava eiga. Prašau, perduokime tai balsavimui“, – sakė Vašingtone viešėjęs užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis (Radoslavas Sikorskis).

„Norėčiau, kad jis žinotų, jog visas pasaulis stebi, ką jis darys. Ir jei šis priedas nebus priimtas, o Ukraina patirs nesėkmę mūšio lauke, tai bus jo atsakomybė“, – sakė jis Atlanto taryboje prieš susitikimą su valstybės sekretoriumi  Antony Blinkenu (Entoniu Blinkenu).

M. Johnsonas atstovauja itin nedidelei respublikonų daugumai Atstovų rūmuose ir atsisako teikti balsavimui vadinamąjį papildomo finansavimo įstatymo projektą, kuriame JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) prašo skirti 61 mlrd. dolerių (56,21 mlrd. eurų) Ukrainai.

M. Johnsonas, revanšo prieš J. Bidenu siekiančio Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) sąjungininkas, palaikė buvusį prezidentą bandydamas susieti užsienio pagalbą su diskusijomis dėl priemonių prieš neteisėtą migraciją į Jungtines Valstijas iš Meksikos.

Griežtos R. Sikorskio pastabos nuskambėjo po to, kai naujasis Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas neįprastai aštriai sukritikavo JAV įstatymų leidėjus ir perspėjo, kad respublikonų ikona Ronaldas Reaganas (Ronaldas Reiganas) apsiverstų kape.

R. Sikorskis teigė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tikrina JAV patikimumą, ir atkreipė dėmesį į tai, kad Rusija gauna ginklų iš Irano ir Šiaurės Korėjos.

„Šiuos teroristus ir diktatorius vienija vienas dalykas – neapykanta Amerikai, Vakarams ir demokratijai, neapykanta, kurią kursto baimė“, – sakė R. Sikorskis.

„Jie trokšta parodyti, kad JAV yra silpnos, neveiksmingos ir beviltiškai susiskaldžiusios, kad Amerika nebegali efektyviai veikti ir būti gėrį atstovaujanti jėga pasaulyje“, – pridūrė jis.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijaMike JohnsonasLenkijaRadoslawas Sikorskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių