Lenkų ūkininkai nuo penktadienio blokuos sienos perėjimo punktą su Slovakija

  • Teksto dydis:

Lenkų ūkininkai trečiadienį pranešė, kad nuo penktadienio ketina blokuoti sienos perėjimo punktą su Slovakija.

Ūkininkai paskelbė, kad blokados metu leis per valandą sieną kirsti vienam sunkvežimiui. Protestas susijęs su grūdų įvežimu iš Ukrainos ir su Europos Sąjungos žaliojo kurso programa.

Apie protestą, kurio metu buvo užblokuotas sienos perėjimo punktas prie Chyžno kaimo, buvo oficialiai pranešta Lenkijos pietuose esančios Jablonkos vietos pareigūnams.

Jablonkos savivaldybės sekretorius Arturas Gorka (Arturas Gurka) naujienų agentūrai PAP sakė, kad protestuojantys ūkininkai penktadienį 10 val. ryto vietos (11 val. Lietuvos) laiku susirinks prie kelio, vedančio į pasienį, ir važiuos žemės ūkio transporto priemonėmis į Chyžno–Trstenos pasienio punktą.

„Susitikome su protestuojančių ūkininkų atstovais ir sutarėme, kad jie turėtų leisti pravažiuoti lengviesiems automobiliams, dviratininkams ir pėstiesiems, tačiau visi į šalį įvažiuojantys ir išvažiuojantys sunkvežimiai bus užblokuoti“, – PAP sakė A. Gorka.

„Pagal deklaraciją jie turi leisti pravažiuoti vienam sunkvežimiui per valandą, o jei atvyks valstybės institucijos, jų bus paprašyta patikrinti bet kurio konkretaus sunkvežimio gabenamų prekių dokumentus“, – nurodė jis.

„Pranešimas buvo neterminuotas, tačiau ūkininkai pareiškė, kad nori taip protestuoti iki kovo pabaigos“, – pridūrė A. Gorka.

Pranešime teigiama, kad tai bus „veiksmai, nukreipti prieš nekontroliuojamą grūdų įvežimą iš Ukrainos į Europos Sąjungą, dėl kurio destabilizuojama grūdų rinka ir sunkėja ūkininkų ekonominė padėtis, taip pat prieš vadinamąjį žaliąjį kursą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kremliaus dvokiantys autai

kremliaus dvokiantys autai portretas
Tuos psichus dar ne laikas izoliuoti?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių