Lietuvių pamėgtoje šalyje – lyg pragare: apribotas kai kurių objektų lankymas, mirė keli turistai

Turistų ypač mėgstamą Graikiją vis dar alina stiprus karštis. Karščio banga nesitraukia jau dvi savaites. Praėjusį trečiadienį termometro stulpeliams viršijus 43 laipsnius, Graikijos valdžia net apribojo žymiojo Akropolio lankymo valandas.

Daugelyje šalies vietų termometro stulpeliai keturiolika dienų nekrenta žemiau 30 laipsnių. Itin aukšta temperatūra – kai kur viršijanti 40 laipsnių, Graikijoje tvyro ir šiandien.

Dėl kepinančios saulės valdžia ėmėsi papildomų veiksmų. Graikijos kultūros ministerija įsakė nuo vidurdienio iki 17 val. uždaryti vieną garsiausių šalies lankytinų vietų – Akropolį. Tie, kurie tikėjosi aplankyti deivės Atėnės šventyklą, į eilę stoja anksti ryte.

Tuo tarpu, Raudonasis Kryžius jiems dalija atšaldyto vandens buteliukus ir informacines skrajutes. Dvi dienas Akropolio lankymas buvo apribotas ir birželį.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Per karščius žmonės raginami ilgai nebūti saulėje, taip pat gerti pakankamai vandens.

Geriame vandenį, drėkiname skrybėles, pasitraukiame į pavėsį, kai tik galime.

„Geriame vandenį, drėkiname skrybėles, pasitraukiame į pavėsį, kai tik galime“, – sakė vyras.

Vis dėlto, kai kuriems karštis, panašu, nesukelia didelio diskomforto.

„Nuostabu. Man labai patinka karštas oras. Labai labai patinka. Tai puiku. Tiesa, būti saulėje, kol lauki, yra karšta, bet kai esi paplūdimyje, tada geriausia“, – džiaugėsi moteris.

Prognozuojama, kad nuo rytojaus temperatūra pradės palaipsniui kristi.

Praėjusį mėnesį karščio banga nusinešė keturių turistų gyvybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vitalija

Vitalija portretas
Jau dabar moteriškos grįžusios iš Turkijos kurortu i Angliją,jau lankosi pas enkologus.Ka tai sako,kad pasigavo melonomą.Kai proto nėra,tai jo neidėsi

kazbek

kazbek portretas
svarbu ant gero koto.

tiems

tiems portretas
kuriems labaim patinka sedeti karstyje virs 40 laipsniu, senatveje gales dziaugtis gave odos vezi, bet buduliams nesvarbu, jiems kad tik taip idegti kaip negrams, uz tai tgurbut dauguma pamego tuos negrus
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių