L.Kaczynskis kaltų dėl incidento neieško

Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis paprašė nieko nekaltinti dėl incidento Gruzijoje, kadangi jis pats panoro pakeisti kortežo maršrutą. Jis tai pareiškė sekmadienį vakare, grįžęs į Lenkijos sostinę iš Tbilisio.

„Rizika buvo reikalinga. Tokie turi būti Lenkijos prezidento įsipareigojimai. Gruzijoje viskas įvyko mano sutikimu. Aš nebijojau“, – sakė L.Kaczynskis oro uoste.

Lietuvos nacionalinis transliuotojas primena, kad sekmadienį Gruzijoje buvo apšaudyta automobilių kolona, kuria į Tbilisį važiavo Lenkijos prezidentas L.Kaczynskis. Lenkijos vadovą lydėjo Gruzijos prezidentas Mikheilas Saakašvilis. Anksčiau buvo pranešta, kad abu prezidentai važiavo vienu automobiliu.

Incidento metu niekas iš važiavusiųjų nenukentėjo. Serija automato šūvių buvo paleista, kai automobilių kolona, važiavusi kalnų keliu, buvo sustabdyta Alkhorio vietovėje prie sargybos užkardos rusų okupuojamos Pietų Osetijos pasienyje.

Lenkijos prezidentas buvo atvykęs į Gruziją dalyvauti renginiuose, skirtuose Rožių revoliucijos penktosioms metinėms. Su Pietų Osetija besiribojančios teritorijos lankymas nebuvo įtrauktas į oficialią Lenkijos prezidento vizito programą.


Šiame straipsnyje: GruzijaKaczynskisSaakašvilis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių