Maskva atmetė ES reikalavimą atlikti nepriklausomą tarptautinį A. Navalno mirties tyrimą

Kremlius atmetė Europos Sąjungos reikalavimą atlikti tarptautinį tyrimą dėl įkalinto opozicijos veikėjo Aleksejaus Navalno mirties.

„Mes visiškai nepriimame tokių reikalavimų“, – pasak Rusijos naujienų agentūrų, antradienį pareiškė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas Rusija tai vertina kaip kišimąsi į savo vidaus reikalus.

ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis paragino atlikti nepriklausomą tarptautinį A. Navalno mirties tyrimą.

Tačiau A. Navalno atstovė spaudai teigė, kad yra mažai vilties, jog Rusija artimiausiu metu išduos kūną jo žmonai ar motinai.

D. Peskovas taip pat atmetė kaip „nepagrįstus ir pasipiktinimą keliančius“ A. Navalno našlės Julijos Navalnajos kaltinimus, kad V. Putinas nužudė jos vyrą.

Pirmadienį paskelbtoje vaizdo žinutėje 47 metų J. Navalnaja apkaltino V. Putiną dėl A. Navalno mirties kalėjime už poliarinio rato ir paskelbė, kad tęs vyro kovą su Rusijos prezidento sistema.

D. Peskovas sakė, kad nei jis, nei V. Putinas vaizdo įrašo nežiūrėjo. Jis tik pareiškė, kad susilaiko nuo komentarų atsižvelgdamas į tai, kad „Julija Navalnaja ką tik tapo našle“.

Tuo pat metu Kremliaus atstovas spaudai gynė brutalius saugumo pajėgų veiksmus prieš rusus, kurie daugelyje šalies miestų padėjo gėlių ir uždegė žvakutes mirusiam V. Putino oponentui atminti. Uniformuoti pareigūnai savo užduotį atliko pagal įstatymus, sakė D. Peskovas.

Pastarosiomis dienomis šimtai žmonių buvo sulaikyti už viešą mirusio opozicionieriaus atminimo pagerbimą. Teismai supaprastinta tvarka skyrė areštus arba baudas. Nepaisant to, daugelis rusų ir toliau viešai reiškė savo sielvartą.

A. Navalno komanda kritikavo faktą, kad Rusijoje žmonės dabar sulaikomi net už gėlių padėjimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai

Labai  portretas
gerai padarė, pagarba

Anonimas

Anonimas portretas
Čia grynai rusų vidaus reikalas ir vakarams nera ko kišti ten savo snapą. Priprato....Nebent atiduoti , o dar geriau - parduoti jiems to agento pelenus po kremacijos, tegul sau garbina kaip šventąjį ..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių