Meksika atmeta prašymus sulaikyti V. Putiną, jei jis atvyks į prezidentės inauguraciją

  • Teksto dydis:

Meksikos valdžia ketvirtadienį pareiškė, kad negali patenkinti Kyjivo prašymo sulaikyti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, jei jis atvyks į išrinktosios prezidentės Claudios Sheinbaum inauguraciją spalį.

„Mes negalime to padaryti“, – žurnalistams pareiškė kadenciją baigiantis meksikiečių prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras ir pridūrė, kad tai nepriklauso nuo Meksikos.

Jį cituoja naujienų agentūra „Reuters“.

Trečiadienį Rusijos valstybinis laikraštis „Izvestija“, cituodamas meksikiečių ambasadą Rusijoje, nurodė, kad Meksika pakvietė V. Putiną į spalio 1 dieną įvyksiančią C. Sheinbaum inauguraciją.

Tarptautinis baudžiamasis teismas (TBT) 2023 metais išdavė Rusijos prezidento V.Putino arešto orderį dėl kaltinimų karo nusikaltimais neteisėtai deportavus šimtus ukrainiečių vaikų nuo tada, kai 2022 metų vasarį Maskva pradėjo plataus masto invaziją į savo kaimynę.

TBT narės, tarp jų ir Meksika, turėtų areštuoti V. Putiną, jei jis įžengtų į jų teritoriją.

Juanas Ramonas de la Fuente, paskirtas C. Sheinbaum užsienio reikalų ministru, sakė, kad pagal „standartinį protokolą“ į inauguraciją kviečiami visų šalių, su kuriomis Meksika palaiko diplomatinius santykius, įskaitant Rusiją ir Ukrainą, vadovai.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis taip pat gavo kvietimą į inauguraciją.

Birželio 2 dieną Meksikoje vykusiuose visuotiniuose rinkimuose C. Sheinbaum iškovojo istorinę pergalę ir spalį pradės savo šešerių metų kadenciją. Ji taps pirmąja Meksikos prezidente moterimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

FAŠISTINĖS rusiškos vatos,

FAŠISTINĖS rusiškos vatos, portretas
BAIKITE gerti ,,Русская водка'', o varykjite ginti FAŠISTINĖS, NACISTINĖS parašos nuo ,,užpuolimo''. KO čia tuščwia traidaliuojat??? Родина-мать в мешок зовет!!! СЛАВА Укртаине !!! Героям СЛАВА!!! СМЕРТЬ руZZким ФАШИСТАМ!!!

-> LABAI

-> LABAI portretas
FAŠISTINĖ , rusiška IŠGAMA , KO Ne savo parašoje???? KODĖL negini savo fiurferio, parašos, Ukraina gi ,,užpuolė'' juos?

to-Labai

to-Labai portretas
vata, tavo fiureris , šizikas , banditas 90-ųjų su ,,gražiomis'' :) ;) pravardėmis -Окурок, Бледная моль pukinas NARKODILERIU buvo jau paauglystėje, stovėjo įskaitoje milicijoje kaip pavojingas nusikaltėlis. Beje, tikroji jo pavardė Privalov Vl.petrovič. Jo TIKROJI gimimo data-1950m., o ne 1952 m-kaip jis meluoja savo besmegeniams vergams. Jo TIKROJNI motina-gimdytoja, prigulėjusi jį nuo vedusio vyro ir NEAUGINUSI ir iki šiol gyva, gyvenas Sakartvelyje ir t.t.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių