Ministras pirmininkas: Izraelis sutinka siųsti delegaciją deryboms dėl įkaitų išlaisvinimo

  • Teksto dydis:

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) ketvirtadienį paskelbė, kad sutiko siųsti delegaciją derėtis dėl įkaitų, kuriuos islamistų kovotojų grupuotė „Hamas“ paėmė per spalio 7 dienos išpuolius, išlaisvinimo.

Premjero biuras apie šį sprendimą paskelbė po B. Netanyahu pokalbio telefonu su JAV prezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenu).

Išplatintame pranešime teigiama, kad „ministras pirmininkas informavo prezidentą Bideną apie savo sprendimą siųsti delegaciją, kuri tęs derybas dėl įkaitų išlaisvinimo“.

Tačiau daugiau informacijos nebuvo pateikta.

Trečiadienį  „Hamas“ pareiškė, kad Kataro tarpininkams pateikė naujų idėjų, kaip užbaigti beveik devynis mėnesius trunkantį karą Gazos Ruože su Izraeliu.

Karas prasidėjo spalio 7-osios „Hamas“ išpuoliu Izraelio pietuose, per kurį, oficialiais duomenimis, žuvo 1 195 žmonės, daugiausia civiliai.

„Hamas“ kovotojai taip pat pagrobė pustrečio šimto įkaitų, iš kurių maždaug pusė, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant 42 Izraelio kariuomenės laikomus žuvusiais.

Remiantis „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per Izraelio atsakomąjį puolimą žuvo mažiausiai 38 011 žmonių, taip pat daugiausia civiliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių