Moldovos pietuose buvo atliktos kratos dėl nelegalios migracijos iš Ukrainos

Moldovos vidaus reikalų ministerija antradienį informavo apie kratas Komrato ir Taraklijos rajonuose, susijusias su nelegalios migracijos iš Ukrainos per Moldovą į ES šalis organizavimu.

Tai pranešė portalas „eurointegration“, remdamasis leidiniu „Newsmaker“.

Pasak žinybos atstovų, tarp įtariamųjų – kelių VRM padalinių, Pasienio policijos, Generalinio migracijos inspektorato ir Generalinio policijos inspektorato darbuotojai.

VRM patikslino, kad kratos buvo atliktos kartu su Kovos su organizuotu nusikalstamumu ir ypatingųjų bylų prokuratūra.

Tyrimo duomenimis, įtariamieji subūrė nusikalstamą grupuotę, kurioje, be Moldovos piliečių, buvo ir Ukrainos piliečių. Ji nuo 2022 metų vasario padėdavo ukrainiečiams nelegaliai kirsti Moldovos sieną.

Po to migrantams buvo padedama gauti dokumentus, leidžiančius patekti į Europos Sąjungą.

Moldovos vidaus reikalų ministerija nepatikslino, ar po kratų kas nors buvo sulaikytas.

Pareigūnai pažymėjo, kad kaltininkams gresia bauda iki 67,5 tūkst. lėjų (beveik 3,5 tūkst. eurų) arba iki septynerių metų kalėjimo, taip pat draudimas penkerius metus eiti valstybines pareigas.

Portalas primena, kad liepos mėnesį Moldovos pasienio policija sulaikė Ukrainos pilietį dėl nelegalios migracijos organizavimo.

Praėjusią metų vasarą Moldovoje taip pat buvo demaskuota nusikalstama grupuotė, kurios nariai padėdavo Ukrainos piliečiams, pirmiausia vyrams, slapta patekti į šalį.


Šiame straipsnyje: Moldovakratosnelegali migracijaUkrainakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių