NATO vadovas J. Stoltenbergas planuoja palikti postą

Ilgametis NATO vadovas Jensas Stoltenbergas neplanuoja pratęsti savo įgaliojimų ketvirtą kartą ir tikisi, kad spalį bus pakeistas, sekmadienį pranešė karinis aljansas.

„Generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo įgaliojimai buvo pratęsti tris kartus ir iš viso jis dirbo beveik devynerius metus“, – sakė atstovė spaudai Oana Lungescu (Oana Lungesku). – Generalinio sekretoriaus kadencija baigiasi šių metų spalio mėnesį, ir jis neketina siekti, kad jo įgaliojimai būtų dar kartą pratęsti.“

63 metų buvęs Norvegijos ministras pirmininkas pareigas NATO būstinėje Briuselyje pradėjo eiti 2014 metų spalio 1 dieną ir vadovavo Vakarų aljansui per kelias tarptautines krizes.

Per jo kadenciją paskutiniai NATO kariai ir Jungtinių Valstijų pajėgos paliko Afganistaną 2021 metų rugpjūtį, netrukus prieš sostinei Kabului atitekus Talibano pajėgoms, atgaivinusioms savo islamistinį režimą.

J. Stoltenbergas taip pat prižiūrėjo NATO atsaką į 2022 metų vasario mėnesio Rusijos invaziją į Ukrainą ir tebesitęsiantį karą, kuris yra žiauriausias Europos teritorijoje nuo XX amžiaus penktojo dešimtmečio.

Jis buvo gerbiamas generalinis sekretorius ir vertinamas kaip tiltas tarp Europos sąjungininkų ir Vašingtono buvusio JAV prezidento, NATO kritiko Donaldo Trumpo vadovavimo laikais.

Kelių NATO sąjungininkių diplomatai spėliojo, kad J. Stoltenbergo įgaliojimai gali būti dar kartą pratęsti iki kitais metais vyksiančio aukščiausiojo lygio susitikimo, skirto Aljanso 75 metų sukakčiai paminėti.

Tačiau po vizito Vašingtone praėjusią savaitę jo biuras paskelbė, kad jis nesieks dar vieno pratęsimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

grobikai ruZnaciai

grobikai ruZnaciai portretas
su savo pabiedinosnaja armijametai laiko nesugali kelių didesnių Ukrainos miestų užimti ;kai suveiks ginklų lendlizas,galėsi parašyti komentarą,smirdanti vatuvke.

Šiandien beveik visas NATO blokas, Amerika

Šiandien beveik visas NATO blokas, Amerika portretas
"Kariauja" Ukrainoje prieš VIENĄ Rusiją...Ko vertas šiandien tas nusibaigęs blokas? Neseniai Afganistanas parodė Amerikos ir to bloko vietą - būdoje...paloti...

>knš

>knš portretas
jo ne vaš o raš :D) Ir pybis tau Rakelta i aki kap kumelio koja Rašyk toliau savo kliedesius kad ir naktim nemiegodams :D:D
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių