Naujas ES teisės aktas draus prekiauti naudojant priverstinį darbą pagamintais produktais

Ankstyvą antradienio rytą Europos Sąjungos įstatymų leidėjai suderino naujo reglamento, pagal kurį bus draudžiama prekiauti naudojant priverstinį darbą pagamintais produktais, metmenis.

Pagal reglamento projekto nuostatas, esant rizikai, kad tam tikri produktai gali būti pagaminti naudojant priverstinį darbą, valstybės narės privalės atlikti atitinkamų produktų patikrinimą – nesvarbu, ar jie būtų įvežtiniai, ar pagaminti ES.

Vienos valstybės narės tyrėjams nustačius, kad produktas tikrai buvo pagamintas naudojant priverstinį darbą, sprendimas uždrausti jį pardavinėti, importuoti ir eksportuoti galiotų visose 27 ES šalyse.

Minėtą susitarimą antradienį sudarė derybininkai iš Europos Parlamento ir Belgijos vyriausybė, atstovaujanti visoms ES valstybėms narėms.

Parlamentarų asistentams ir belgų diplomatams dar teks suderinti tam tikrus techninius šio teisės akto aspektus.

Tai padarius, reglamento projektas bus išsiųstas visų valstybių narių vyresniesiems diplomatams. Gavus jų pritarimą, balsavimas dėl projekto vyks parlamentiniuose vidaus rinkos ir prekybos komitetuose.

Po to jį peržiūrės ir tobulins teisėje besispecializuojantys ES kalbininkai ir tik tada reglamento projektas bus perduotas į Europos Parlamentą ir ES Tarybą, kur dėl jo savo valstybių narių vardu balsuos nacionaliniai ministrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių