Nepalas sulaikė dvylika asmenų, kurie verbavo jaunimą į Rusijos kariuomenę

  • Teksto dydis:

Nepalo policija trečiadienį pranešė, kad sulaikė dvylika asmenų, kurie, kaip įtariama, nelegaliai verbavo jaunuolius į Rusijos kariuomenę.

Apie tai pranešta praėjus kelioms dienoms po to, kai pareigūnai patvirtino, kad žuvo šeši Nepalo piliečiai, prisijungę prie Rusijos kariuomenės.

Nepalas draudžia savo piliečiams stoti į užsienio šalių kariuomenes, išskyrus tas, su kuriomis šalys yra sudariusios atitinkamus susitarimus.

Pasak Nepalo apygardos policijos atstovo spaudai Kumudo Dhungelo, įtariama, kad sulaikytieji per Jungtinius Arabų Emyratus ir Indiją šiuos asmenis siuntė į Rusiją su jų parūpintais dokumentais ir vizomis.

„Tada jie buvo užverbuoti į kariuomenę, – naujienų agentūrai AFP sakė jis. – Kol kas dar neaišku, kiek žmonių buvo pasiųsta šiuo keliu, bet vyksta tyrimas.“

K. Dhungelas sakė, kad kiekvienas į Rusiją išsiųstas asmuo tarpininkams turėjo sumokėti iki 8,5 tūkst. JAV dolerių (7 tūkst. 880 eurų).

Nepalas pirmadienį pranešė, kad šeši jo piliečiai žuvo tarnaudami samdiniais Rusijos kariuomenėje, o dar vienas buvo paimtas į nelaisvę Ukrainoje.

Pranešime nenurodoma, kur, kaip ir kada tie šeši asmenys žuvo.

Kol kas dar neaišku, kiek žmonių buvo pasiųsta šiuo keliu, bet vyksta tyrimas.

Katmandu paragino Maskvą nutraukti nepaliečių ėmimą samdiniais ir išsiųsti visus tarnaujančius Nepalo piliečius namo.

Šis pareiškimas pasirodė po to, kai rugpjūtį vyriausybė paskelbė oficialų perspėjimą, kuriame piliečiai raginami nedirbti su saugumu susijusio darbo karo draskomose šalyse.

Tai įvyko tuo metu, kai Rusijos kariai bando užimti Avdijivką – pramoninį miestą Ukrainos rytinėje Donecko srityje, tapusį vienu iš karščiausių fronto linijos taškų.

Nepalas nuo Ukrainos, kur vyksta Rusijos pradėtas karas, yra nutolęs daugiau kaip 5 350 km.

Daug nepaliečių išvyksta į užsienį užsidirbti pinigų, o pinigų perlaidos yra labai svarbios Nepalo ekonomikai – praėjusiais metais jos sudarė beveik ketvirtadalį bendrojo vidaus produkto (BVP).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių