Nerimstantys protestai ir aistros Sakartvele: jie mūsų priešai jau visą amžinybę

  • Teksto dydis:

Kaip Sakartvelo sostinėje Tbilisyje, taip ir Batumyje mėnesį vykstantys protestai, anot susirinkusiųjų, yra aiškus parodymas, kad gyventojai neketina taikstytis su valdžia. 

Situacija vadinama valdžios apgavyste, o vietiniai griežtai pabrėžia, kad su Rusija nenori turėti jokių ryšių, pasakojama LNK reportaže.

„Jie iš esmės atima mūsų laisves, parduoda mūsų šalį Rusijai. Mums tai nepriimtina. Šis įstatymas galios mums visiems, yra tik viena šalis, kuriai jis patinka.

Tai – Rusija, mūsų priešė, todėl šitas įstatymas tikrai neturėjo būti priimtas. Mes protestuojame jau beveik mėnesį, beveik kasdien ateiname.

Mes pavargę. Jie tiesiog pardavė mūsų tėvynę, vėl. Ir tai padarė per kelias minutes, balsuodami už šį įstatymą.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Aš nesijaučiu gerai, bet mes vis dar neprarandame vilties. Mes nekenčiame Rusijos, aš pati nekenčiu visko, kas rusiška. Jie mūsų priešai jau visą amžinybę, neturiu ko pridurti“, – pasakojo viena iš protestuotojų.

Aš pati nekenčiu visko, kas rusiška.

„Niekas nesitikėjo, kad įstatymas bus priimtas. Sakartvele demokratija vis dar jauna, esame posovietinė šalis, bet dabar kuriame demokratiją ir siekiame būti demokratiška šalimi, turime valstybės kandidatės į Europos Sąjungą statusą.

Turime daug problemų ir iš esmės dabar kuriame istoriją. Nesustosime ir sieksime kitokio rezultato. Mes norime eiti demokratijos keliu, o tai, kas vyksta dabar, turi likti praeityje.

Aišku, jaunesni žmonės turi labiau europietišką požiūrį, bet protestuose matome ir vyresnių veidų, kurie balsavo už dabartinę vyriausybę. Dabar jie pakeitė nuomonę, nes mato, kad ši valdžia nenori, jog valstybė taptų Europos Sąjungos nare“, – teigė kalbintas protestuotojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Michailas Korkija

Michailas Korkija portretas
O kodėl angliakalbėje ir prancūzakalbėje žiniasklaidoje ši šalis ir toliau vadinama Georgia ? Jau nekalbant apie kiniečius. Ar čia mus lansbergistai durniais laiko ar kaip ?

dd

dd portretas
išlaisvinkit SAKAŠVILĮ kad galėtų toliau vokti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių