Norvegija Ukrainai skiria 96 mln. eurų, kad užtikrintų elektros tiekimą

  • Teksto dydis:

Norvegija sekmadienį pranešė, kad skirs Ukrainai 1,1 mlrd. kronų (96,47 mln. eurų), kad padėtų atstatyti energetikos infrastruktūrą ir užtikrinti elektros tiekimą šaliai iki kitos žiemos.

„Rusija vykdo masines, sistemingas atakas, siekdama paralyžiuoti elektros tinklą, tačiau ukrainiečiai dirba dieną ir naktį, kad išlaikytų gyventojams būtiną elektros tiekimą“, – teigiama ministro pirmininko Jono Gahro Store (Jono Garo Stiorės) pareiškime.

Remiantis naujais skaičiavimais, sunaikinta daugiau kaip 50 proc. Ukrainos elektros gamybos pajėgumų, pranešė vyriausybė.

„Glaudžiai bendraujame su Ukraina dėl to, kaip efektyviausiai panaudoti šias lėšas. Patys ukrainiečiai turi geriausią supratimą apie tai, ko reikia“, – sakė J. Gahras Store, pridurdamas, kad svarbu pradėti infrastruktūros atstatymą prieš prasidedant žiemai.

Norvegija teigė, kad jau nuspręsta 120 mln. kronų (10,52 mln. eurų) skirti remonto darbams Charkivo srityje, kuri pastaruoju metu ypač smarkiai nukentėjo nuo Rusijos atakų.

Saulės baterijos bus sumontuotos septyniuose Charkivo srities gimdymo skyriuose ir operacinėse, sakoma J. Gahro Store pareiškime, kuris buvo paskelbtas jam dalyvaujant Ukrainos taikos aukščiausiojo lygio susitikime Šveicarijoje.

2022 metais Norvegija skyrė Ukrainos energetikos sektoriui 2,1 mlrd. kronų (184,17 mln. eurų), o pernai – 1,9 mlrd. kronų (166,63 mln. eurų).

Norvegija pažadėjo skirti 75 mlrd. kronų (6,58 mlrd. eurų) karinės ir civilinės pagalbos Ukrainai penkerių metų laikotarpiui nuo 2023 iki 2027 metų, kiekvienais metais skirstant lėšas pagal Ukrainos poreikius.


Šiame straipsnyje: Norvegijakaras Ukrainojeenergetikaelektros tiekimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių