„Novaja Gazeta“ šalina turinį dėl naujų Rusijos įstatymų ir galimų bausmių

Rusijos nepriklausomas laikraštis „Novaja Gazeta“ penktadienį pranešė, kad pašalins turinį apie Ukrainą po to, kai įstatymų leidėjai pritarė teisės aktams, kuriais už „melagingas naujienas“ apie Rusijos kariuomenę numatomos kalėjimo bausmės ir baudos.

„Karinė cenzūra Rusijoje greitai perėjo į naują etapą: nuo grasinimų blokuoti ir uždaryti leidinius pereita prie grasinimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn“, – sakoma „Telegram“ programėlėje paskelbtame pareiškime.

„Nėra abejonių, kad šis grasinimas bus įvykdytas“, – teigė „Novaja Gazeta“.

Laikraštis, kurio vyriausiasis redaktorius pernai buvo apdovanotas Nobelio taikos premija, teigė, kad jo skaitytojai „vienareikšmiškai pasisakė už tolesnį darbą karinės cenzūros sąlygomis“.

Laikraštis teigė, kad iš savo interneto svetainės pašalins medžiagą apie Rusijos invaziją į Ukrainą, tačiau ir toliau pranešinės apie „pasekmes“, kurios gresia Rusijai.

Naujienų agentūra TASS pranešė, kad penktadienį Rusijos Federacijos Taryba pritarė įstatymui, kuriuo, be kita ko, nustatoma baudžiamoji atsakomybė už „melagingos informacijos apie Rusijos ginkluotąsias pajėgas skleidimą ir jų diskreditavimą“.

Rusijos Federacijos baudžiamasis kodeksas papildytas naujais straipsniais apie „viešą žinomai melagingos informacijos platinimą apie Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų panaudojimą" ir pan. Juose numatoma bausmė gali siekti nuo 10 iki 15 metų kalėjimo.

Įstatymas bus taikomas tiek Rusijos, tiek ir užsienio piliečiams.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeNovaja gazetamelagingos naujienosRusijašalina turinį

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių