Nuteistas aktyvistas, reikalavęs kompensacijų

Kinų aktyvistas, reikalavęs kompensacijų aukoms, nukentėjusioms per užterštų pieno miltelių skandalą, nuteistas kalėti 2,5 metų.

2008-aisiais apie 300 tūkst. vaikų susirgo ir mažiausiai šeši kūdikiai mirė, išgėrę melaminu užteršto pieno, praneša BBC.

Zhao Lianhai, kurio vaikas buvo tarp 300 tūkst. susirgusių nuo minėtojo pieno, buvo pripažintas kaltu dėl socialinės netvarkos kurstymo.

Jis sukūrė tinklalapį, kad galėtų teikti informaciją tėvams, kai buvo sužinota, jog pieno milteliuose buvo chemijos pramonėje naudojamo melamino, suteikiančio didelį baltymų kiekį.

„Tai labai griežtas sprendimas, – teigė Zhao Lianhai advokatas Li Fangping „Associated Press“ naujienų agentūrai. – Nusikaltimai, kuriais jis apkaltintas, buvo nieko daugiau kaip paprasto piliečio veiksmai ginant savo teises“.

Aktyvisto žmona Li Xuemei sakė, kad nuosprendis – nepriimtinas.

„Mes apeliuosime. Tai mes privalome padaryti“, – citavo ją „Reuters“ naujienų agentūra kalbančią po verdikto Pekine.

Zhao Lianhai anksčiau dirbo valstybės maisto kokybės ir saugumo struktūrose.

Melaminas paprastai naudojamas gaminti plastikui, trąšoms ir betonui.

Įdėtas į maisto produktus jis akivaizdžiai padidina baltymų kiekį, bet gali sukelti inkstų akmenis ir nepakankamumą.

2008 metais melaminas buvo rastas 22 Kinijos pieno produktų kompanijų gaminiuose – t.y. vieno iš penkių tiekėjų Kinijoje.

Daugiau negu 20 žmonių, įsipainiojusių į šį skandalą, buvo nuteisti, o trims žmonėms skirta mirties bausmė.

Incidentas privedė prie to, kad visame pasaulyje atkreiptas dėmesys į Kinijos pieno produktus, ir sudarė keblumų lyderiams, kurie žadėjo spręsti šią problemą ir atkurti vartotojų pasitikėjimą.


Šiame straipsnyje: Kinija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių