V. Zelenskis atvyko į Singapūro saugumo forumą

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienį atvyko į Singapūro saugumo forumą, kur sieks telkti paramą savo šaliai, patiriančiai sunkumų mūšio lauke.

Naujienų agentūros AFP reporteriai matė, kaip V. Zelenskis  išlipo iš balto „Audi“ sedano prie prabangaus viešbučio, kuriame „Šangri La dialogo“ saugumo forume dalyvauja gynybos ministrai iš viso pasaulio, ir greit nuėjo į vestibiulį, kur buvo susirinkę daug gynybos pareigūnų, žurnalistų ir viešbučio svečių.

Ukrainiečių prezidentas paspaudė rankas renginio organizatoriams, jam paplojo sceną matę žmonės. Tada jis buvo palydėtas prie lifto.

V. Zelenskis forume kalbės sekmadienį, 11.30 val. vietos (6.30 val. Lietuvos) laiku, nurodė šį trijų dienų renginį organizavęs analitinis centras „International Institute for Strategic Studies“ (IISS).

Socialiniame tinkle „X“ V. Zelenskis parašė, kad taip pat surengs „virtinę susitikimų, pirmiausia su Singapūro prezidentu Tharmanu Shanmugaratnamu (Tarmanu Šanmugaratnamu) ir premjeru Lawrence'u Wongu (Lorensu Vongu), Rytų Timoro prezidentu Jose Ramosu-Horta (Žozė Ramušu-Horta), JAV gynybos sekretoriumi Lloydu Austinu (Loidu Ostinu) ir Singapūro investuotojais“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių