Pareigūnas: Ukrainos ginkluotosios pajėgos šiandien turi daugiau lėktuvų negu 2022 metais

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Oro pajėgų vadovybės atstovas majoras Ilja Jevlašas patvirtino informaciją, kad nuo okupantų rusų invazijos pradžios Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Oro pajėgų lėktuvų skaičius padidėjo.

Jis tai pareiškė „Focus“ leidinio „YouTube“ kanale, praneša „Ukrinform“.

„Taip, galime tai patvirtinti. Šalys partnerės, anksčiau eksploatavusios MiG-29 ir Su-27, savo lėktuvus mums perdavė, prasidėjus plataus masto invazijai“, – sakė pareigūnas.

Pasak jo, šis procesas, įskaitant Ukrainos lakūnų mokymą, nepareikalavo daug laiko.

„Nereikėjo papildomos infrastruktūros ir įrangos, be to, mūsų mobiliosios stotys tiesiog lauke remontuoja apgadintus lėktuvus ir suteikia jiems antrą gyvenimą“, – teigė atstovas.

Jis taip pat pabrėžė, kad nuo Rusijos ir Ukrainos karo pradžios 2014 metais Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Oro pajėgos buvo plėtojamos valstybės skirtomis lėšomis.

„Visi šie veiksniai mums leido atnaujinti ir padidinti savo orlaivių parką“, – pažymėjo I. Jevlašas.

Kartu jis pabrėžė, kad dabar Ukraina siekia visiškai persiginkluoti.

„Mes einame į NATO, ir pagrindinis kovinis lėktuvas yra F-16. ... Mums reikia mažiausiai 150 tokių mašinų, kurios mums padėtų spręsti užduotis oro erdvėje“, – sakė atstovas.

Anksčiau jis teigė, kad Ukrainos pilotų mokymai skraidyti naikintuvais F-16 jau eina į pabaigą.

Pirmadienį Kyjive Norvegijos užsienio reikalų ministras Espenas Barthas Eide pareiškė, jog Norvegija perduoda Ukrainai naikintuvų F-16, nes mano, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi didinti savo galimybes smogti priešo užnugaryje.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeIlja JevlašasUkrainos ginkluotosios pajėgoslėktuvų skaičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių