Paryžius atsiprašė už bet kokį įžeidimą per olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją

  • Teksto dydis:

Paryžiaus olimpinių žaidynių organizatoriai sekmadienį pareiškė, kad labai atsiprašo už bet kokį įžeidimą, kurį sukėlė jų drąsi ir neįprasta atidarymo ceremonija, tačiau paneigė „bet kokius ketinimus parodyti nepagarbą kuriai nors religinei grupei“.

Kai kurios katalikų grupės ir Prancūzijos vyskupai pasmerkė penktadienį parodytą Thomas Jolly (Toma Žoli) režisuotą šou, kuris, jų nuomone, priminė patyčias iš krikščionybės.

Kritikai daugiausia dėmesio skyrė scenai, kurioje šokėjų, „drag queen“ personažų ir didžėjų pozos priminė Paskutinės vakarienės – paskutinio Jėzaus valgymo su apaštalais – vaizdus.

„Akivaizdu, kad niekada nesiekėme parodyti nepagarbos jokiai religinei grupei“, – sekmadienį žurnalistams sakė „Paris 2024“ atstovė spaudai Anne Descamps (En Dekamp).

„Jei žmonės įsižeidė, žinoma, labai atsiprašome“, – pridūrė ji.

T. Jolly taip pat neigė, kad kurdamas beveik keturias valandas trukusį spektaklį, kuris vyko lyjant lietui palei Senos upę, įkvėpimo sėmėsi iš Paskutinės vakarienės.

Scenoje, kuria siekta skatinti toleranciją skirtingoms seksualinėms ir lytinėms tapatybėms, taip pat pasirodė prancūzų aktorius Philippe'as Katerine'as (Filipas Katerinas), vaidinęs apsinuoginusį mėlynaodį graikų vyno, ekstazės bei kitų gyvenimo malonumų dievą Dionisą.

„Idėja buvo surengti didelį pagonišką vakarėlį, susijusį su Olimpo dievais“, – sekmadienį kanalui BFM sakė T. Jolly.

„Mano kūryboje niekada nerasite noro ką nors išjuokti ar pažeminti. Norėjau ceremonijos, kuri suartintų žmones, sutaikytų, bet taip pat ir patvirtintų mūsų respublikoniškas vertybes – laisvę, lygybę ir brolybę“, – pridūrė jis.

Kito įspūdingo pasirodymo metu buvo galima Konsjeržeri rūmų lange pamatyti moterį, laikančią savo nukirstą galvą. Tai aliuzija į Prancūzijos karalienę Marie Antoinette (Mariją Antuanetę), kuri po 1789 metų Prancūzijos revoliucijos buvo kalinama būtent šiame pastate.

Vėliau ji buvo giljotinuota kartu su savo vyru Louisu XVI (Liudviku XVI).

„Mes tikrai nešlovinome šio mirties įrankio – giljotinos“, – pridūrė T. Jolly.

A. Descamps sakė, kad 2024 metų Paryžiaus olimpinių žaidynių užsakymu atlikta apklausų grupės „Harris“ apklausa parodė, kad prancūzai teigiamai vertina atidarymo ceremoniją.

Pasak Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) atstovo spaudai Marko Adamso, amerikiečių transliuotojo NBC teigimu, šis renginys  buvo žiūrimiausia olimpinių žaidynių atidarymo ceremonija nuo 2012 metų Londono olimpinių žaidynių.

Tuo metu Vokietijos transliuotojas ARD pranešė, kad ji buvo žiūrimiausia per pastaruosius 20 metų.

Sekmadienį, antrąją olimpinių žaidynių dieną, visame Paryžiuje vyksiančius renginius stebės apie 700 tūkst. žiūrovų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
tarp olimpo dievu buvo pilna ir zoofilu, tai ar butina juos rodyt?

Arvydas

Arvydas portretas
Nauseda apsikoksines gerai pasake... Pagalvokime ne tik apie sporta, bet ir apie ateiti :))))

Kas ten buvo seksualinės mažumoms?

Kas ten buvo seksualinės mažumoms? portretas
Viena scena, kuri vaizdavo Olimpo Dievų šventę. Ir tai buvo paimta iš 17 amžiaus paveikslo. Olandų lygtai. Kuriame Olimpo Dievai švenčia kažkokias ten vestuves, Bakhas kažkodėl mėlynas, guli pirmam plane. 17 a. Kažkodėl dėl to nieks neįsižeidė, o dabar kažkodėl visi pamanė, kad boba, vaizduojanti graikų upės deivę yra Kristus. Jums atrodo keista, kad Olimpiados metu pavaizdavo Olimpo Dievus baliavojančius? Ir būtent LGBT ten labai tiko, nes tie graikų dievai buvo tikrai visokie. Paskaitykit graikų mitus.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių