Pasibaigus degalams nustojo veikti vienintelė elektrinė Gazos Ruože

  • Teksto dydis:

Pasibaigus degalams nustojo veikti vienintelė elektrinė Gazos Ruože, kurį Izraelis bombarduoja ir yra apgulęs, pranešė palestiniečių anklavo elektros energijos institucija.

„Vienintelė elektrinė Gazos Ruože nustojo veikti 14 valandą“ (vietos ir Lietuvos laiku), teigė institucijos vadovas Jalalas Ismailas (Džalalas Ismailas), anksčiau įspėjęs apie kuro stygių.

Izraelis įvedė „visišką Gazos Ruožo apsiaustį“ ir toliau bombarduoja „Hamas“ taikinius po to, kai šeštadienio rytą šios grupuotės kovotojai surengė žiaurų išpuolį prieš Izraelį.

„Nusprendėme nutraukti vandens, elektros ir degalų tiekimą, o dabar jų vietinė elektrinė sutriko ir Gazoje nėra elektros“, – pareiškė Izraelio energetikos ministras Israelis Katzas (Izraelis Kacas).

„Mes ir toliau griežtinsime apsiaustį, kol „Hamas“ grėsmė Izraeliui ir pasauliui bus pašalinta“, – nurodė jis.

„Hamas“ šeštadienį netikėtai užpuolė Izraelį, įsiverždama į jo teritoriją ir vykdydama raketų atakas. Izraelis surengė atsakomuosius smūgius Gazos Ruožui. Izraelyje žuvo apie 1,2 tūkst. žmonių, o Gazos Ruožo pareigūnai skelbia apie 1 tūkst. 55 žuvusius palestiniečius.

„Hamas“ buvo įsitraukusi į keletą karų su Izraeliu nuo Gazos Ruožo perėmimo 2007-aisiais. Grupuotę teroristine yra pripažinęs Izraelis, Jungtinės Valstijos, Europos Sąjunga, Jungtinė Karalystė bei kai kurios kitos valstybės.

„Hamas“ remia Iranas, finansuodamas ginklų įsigijimą, juos pats tiekdamas ir suteikdamas karinius apmokymus. „Hamas“ politinis biuras veikia Katare, čia įsikūrę kai kurie jų lyderiai.

Gazos Ruožui Izraelis su Egipto pagalba nuo 2007 metų taiko blokadą – apribojo prekių įvežimą į šią teritoriją ir jų išvežimą iš jos vandeniu, jūra ar oru bei pačių palestiniečių galimybes palikti šią teritoriją, išskyrus kelias dešimtis tūkstančių darbininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Jei tai būtų ukrai , žydai ar armėnai, visas pasaulis jau žviegtų : Genocidas !!! Holodomoras !!! Terorizmas !!!! O dabar viso labo tik kažkokie palestinčikai....tegul sau dvesia....

Viskas

Viskas  portretas
Ką žydai daro su palestina yra palestiniečių GENOCIDAS!!! Žydai išmoke šita gerai

Jonas

Jonas portretas
Elektrinei jau kapiec,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių