Pentagonas: į Kubą atplaukė JAV atominis povandeninis laivas

  • Teksto dydis:

Pentagonas ketvirtadienį pranešė, kad į Kubą atplaukė JAV atominis povandeninis laivas.

Apie tai paskelbta praėjus dienai po to, kai Havanoje prisišvartavo Rusijos atominis povandeninis laivas, atplaukęs reto vizito į komunistinę salą.

„Greito atakavimo povandeninis laivas „USS Helena“ yra Gvantanamo įlankoje, Kuboje, per įprastinį apsilankymą uoste“, – socialiniuose tinkluose paskelbtame pranešime nurodė JAV Pietų vadavietė, turėdama omenyje amerikiečių karinio jūrų laivyno bazę Kuboje.

„Laivo buvimo vieta ir tranzitas buvo iš anksto suplanuoti“, – priduriama pranešime.

Trečiadienį į Kubos sostinę atplaukė Rusijos atominis povandeninis laivas „Kazan“. Kubos valdžia tvirtina, kad jis neturi branduolinių ginklų. Skelbiama, kad rusų povandeninį laivą lydėjo fregata „Admiral Gorškov“, taip pat naftos tanklaivis ir gelbėjimo vilkikas.

Rusija yra ilgametė Venesuelos ir Kubos sąjungininkė, o jos karo laivai ir lėktuvai periodiškai užsuka į Karibų jūros regioną.

Tačiau dabartinis Rusijos karo laivų dislokavimas taip arti JAV – vos už 144 km nuo Floridos krantų – vyksta tvyrant didelei įtampai dėl Maskvos karo Ukrainoje.

JAV pajėgų teigimu, Rusijos laivai yra stebimi, tačiau tiesioginės grėsmės nekelia.

1962 metais buvo iškilusi rimčiausia Jungtinių Valstijų ir tuometinės Sovietų Sąjungos branduolinio karo grėsmė, kai Maskva Kuboje dislokavo balistinių raketų, o Vašingtonas paskelbė Kubos jūrinę blokadą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šaunuoliai

Šaunuoliai  portretas
Kubiečiai kad palaiko gerus santykius su RUSIJA ir RUSIJOS PREZIDENTU VLADIMIRU PUTINU

Dieds pikts

Dieds pikts portretas
Durni kubiečiai pirma smugi gaus jei kas nors atsitiks
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių