Po kilusio skandalo Prancūzijos prezidentas nusprendė skirtis

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) šeštadienį pranešė naujienų agentūrai AFP, kad po romano su beveik dvidešimčia metų jaunesne aktore priėmė sprendimą skirtis su savo ilgamete partnere Valerie Trierweiler (Valeri Trirveiler)

Šis pareiškimas buvo padarytas tą pačią dieną, kai Prancūzijos žiniasklaidoje buvo imti aptarinėti gandai, kad F.Hollande'as šeštadienį, V.Trierweiler vizito į Indiją paremti labdaros projektų išvakarėse, formaliai paskelbs apie išsiskyrimą.

Pareiškęs, jog kalba kaip privatus asmuo, F.Hollande'as paskelbė: "Noriu paskelbti žinią, kad aš užbaigiau savo partnerystę su Valerie Trierweiler."

48 metų Prancūzijos pirmoji ponia V.Trierweiler, kuri pastaruoju metu buvo užsidariusi prezidento rezidencijoje Versalyje netoli Paryžiaus.

Į Versalį ji išvyko praėjusį šeštadienį, kai išėjo iš ligoninės, kur buvo gydoma dėl „nuovargio“ priepuolio, kurį sukėlė spaudos pranešimai apie F.Hollande'o, kurio partnerė ji buvo nuo 2006 metų, romaną.

Garsenybių gyvenimą nušviečiantis žurnalas „Closer“ sausio 10 dieną paskelbė pranešimą, jog 59 metų F.Hollande'as užmezgė romaną su 41 metų prancūzų aktore Julie Gayet (Žiuli Gajė).

Leidinys teigia, kad F.Hollande'as reguliariai lankydavo J.Gayet pasiskolintame bute, į kurį vairuotojas jį nuveždavo motoroleriu. Prezidento veidą dengdavo motociklininko šalmas.

Žiniasklaidoje kilusi audra nukreipė visuomenės dėmesį nuo F.Hollande'o perėjimo prie verslui palankesnės politikos, kuri, kaip jis tikisi, padės atgaivinti antrąją didžiausią euro zonos ekonomiką, krečiamą didelio nedarbo.

Spaudos konferencijoje, kurioje prezidentas ketino apžvelgti savo planus dėl ekonomikos, jis buvo apibertas klausimais apie savo privatų gyvenimą. Panašiai susiklostė ir F.Hollande'o kelionė į Romą, per kurią jis penktadienį susitiko su popiežiumi.

Apklausos rodo, kad F.Hollande'as dabar yra nepopuliariausias prezidentas šiuolaikinėje Prancūzijoje. Jam sunkiai sekasi vykdyti savo pažadą užtikrinti aiškią nedarbo mažėjimo tendenciją, kai šiuo metu šalyje darbo neturi beveik 11 proc. darbingo amžiaus žmonių.

F.Hollande'as turi keturis vaikus iš savo ankstesnės partnerystės su kita įtakinga socialistų politike – Segolene Royal (Segolen Ruajal), kuri 2007 metais kandidatavo į prezidento postą. S.Royal apie jųdviejų išsiskyrimą paskelbė vos tik pralaimėjusi rinkimus savo varžovui dešiniųjų pažiūrų Nicolas Sarkozy (Nikola Sarkozi).

V.Trierweiler, kuri rašo straipsnius apie meną savaitraščiui „Paris Match“, nėra susituokusi su F.Hollande'u, tačiau atlikdavo šalies pirmosios ponios pareigas per oficialius renginius po jo pergalės rinkimuose 2012-ųjų gegužę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių