Vykstant karui Odesoje atidarytas pirmas pliažas: iškelta itin svarbi sąlyga

Vasaros sezonas atėjo ir į karo siaubiamos Ukrainos pajūrį. Odesos pakrantėje oficialiai atidarytas pirmas pliažas. Tik pagrindinė sąlyga – prie jo turi būti įrengtos ir slėptuvės nuo bombų.

Odesos pakrantėje atidarytas pirmas pliažas jau laukia maudynių išsiilgusių poilsiautojų.

„Šio pliažo atidarymas – didelis įvykis Odesai, nes po atakos balandžio gale, kai rusai apšaudė pakrantę kasetiniais šaudmenimis ir sužeidė 32 žmones, o septynis nužudė, pliažų sezonas pakibo ant plauko. Bet merija galop nusprendė paplūdimius atidaryti, tačiau sugriežtino sąlygas nuomininkams“, – kalbėjo žurnalistas Serhijus Osadčiukas.

Sąlygos verslui griežtos, nes Rusija trečius metus tęsia kruviną invaziją Ukrainoje. Pavojai poilsiautojų tyko ir iš dangaus, ir vandenyje.

„Ištyrėme jūros dugną, mus tikrino ir kariškiai. Be to, įrengėme dvi slėptuves – vieną mobilią ir vieną bunkerio tipo. Tikrino ir narai, čia dirbs ir gelbėtojai. Apmokysime karo medicinos“, – pasakojo verslininkas Jurijus Degas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Šiemet paplūdimio nuomininkams buvo leista neįrengti tinklų nuo minų, nes šie pasirodė neveiksmingi. Užtat poilsiautojams neleidžiama lipti ant prieplaukų ir plaukti už plūdurų.

„Rinkomės pliažą, kad turėtų slėptuvę. Norėjome į kitą, bet ten mums pasakė, kad nėra. Kai ima gausti sirenos, juk norisi slėptis, ypač su vaikais“, – sakė poilsiautoja iš Kyjivo Kateryna Burdik.

„Man labai svarbi slėptuvė, nes pernai buvau kitame pliaže, neįvardinsiu kokiame, bet kai skriejo raketos, pribėgau prie personalo ir sakau, einam slėptis. Ir jie nuvedė į restoraną ir pasakė, štai slėptuvė“, – pasakojo poilsiautoja iš Chersono Christina Bondar.

„Pats tikrinu – pakilti nuo gultų ir nueiti į slėptuvę užtrunka vos minutę. Tačiau, kaip parodė šis savaitgalis, per pavojų slepiasi mažiau nei pusė poilsiautojų, o likę, nepaisydami gelbėtojų įtikinėjimų, net nelipa iš vandens“, – tikino J. Degas.

Odesos srityje veiks 20 tokių pliažų, juose kaip tik įrengiamos slėptuvės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių