Prancūzijoje nuteista trijų naujagimių žudikė

Prancūzijoje ketvirtadienį aštuonerius metus kalėti nuteista moteris, kuri prisipažino nužudžiusi tris savo naujagimius ir du iš jų laikiusi šaldiklyje šeimos name.

Turėjo rimtų psichikos problemų

Per teismo procesą didžiausias dėmesys buvo skiriamas jos psichikos problemoms. Teisme liudiję psichiatrai sutiko, kad 41 metų Veronique Courjault turėjo rimtų psichikos problemų dėl motinystės, bet nesutarė, kiek ji suprato savo veiksmus.

Pati V.Courjault, kuri teisme vilkėjo baltos ir mėlynos spalvų languotus marškinius, o plaukus buvo susirišusi į uodegą, negalėjo aiškiai apibūdinti savo psichinės būsenos tų nėštumų ir nužudymų metu. Moteris teisme ne kartą buvo palūžusi, o vienu metu savo veiksmus pavadino siaubingais ir nesuprantamais.

„Žinojau, kad esu nėščia, o tada tą žinojimą praradau. Kai dėl manęs, tai aš nesilaukiau“, - sakė ji.

Vyras nieko neįtarė

2002-aisiais ir 2003-iaisiais Seule uždusinti naujagimiai buvo paslėpti jos namų šaldiklyje, o trečias nužudytas kūdikis gimė Prancūzijoje 1999 m. Tiesa išaiškėjo 2006-aisiais, kai V.Courjault vyras, bandydamas padaryti daugiau vietos šaldiklyje, aptiko dviejų naujagimių palaikus, nė nenumanydamas, kad tie berniukai yra jo.

V.Courjault, kuri jau turėjo du mažamečius sūnus, nuslėpė tolesnius nėštumus nuo savo vyro Jeano Louis'o, kuris išsivežė šeimą į Seulą, kur pradėjo dirbti inžinieriumi JAV automobilių detalių kompanijoje „Delphi“.

Apkūniai moteriai pavyko nuslėpti nėštumus nuo šeimos, įskaitant svainę, kuri yra gydytoja. V.Courjault gimdė viena, namuose, ir uždusino naujagimius.

„Suprantu, kad nužudžiau savo vaikus“

Pietų Korėjos policijai apie kraupų radinį pranešusiam vyrui buvo leista grįžti į Prancūziją, kur jo žmona ir sūnūs leido vasaros atostogas.

Iš pradžių abu sutuoktiniai stovėdami vienas šalia kito kategoriškai neigė ką nors žinoję apie tuos naujagimius, bet spalio mėnesį DNR testai patvirtino, kad jiedu yra jų tėvai. Tuomet V.Courjault prisipažino dėl žmogžudysčių.

„Suprantu, kad nužudžiau savo vaikus, ir tai visada mane persekios“, - prieš nuosprendį su ašaromis akyse teismui sakė V.Courjault, kurios dviem gyviems vaikams dabar yra 14 ir 12 metų.

Iš pradžių policija įtarė jos vyrą bendrininkavimu, nes nebuvo aišku, kaip jis galėjo nepastebėti trijų žmonos nėštumų. Jis buvo išteisintas tyrimui nustačius, jog niekas, kas matė V.Courjault nėštumų metu, nepastebėjo jokių ženklų, kad ji lauktųsi. Nebuvo labai pasikeitusi nei jos fizinė išvaizda, nei elgesys.

Gali greitai atgauti laisvę

Šioje visą Prancūziją sukrėtusioje byloje atsakovei grėsė kalėjimas iki gyvos galvos. V.Courjault teismo proceso metu sakė, kad 1999-aisiais, kai pora dar gyveno Prancūzijoje, ji uždusino pirmąjį iš trijų nužudytų kūdikių ir sudegino jį krosnyje. Jau Seule ji nužudė dar du kūdikius, kuriuos paslėpė šaldiklyje ir kurių skrodimas patvirtino, kad jie gimė gyvi.

Po nuosprendžio, prieš išvedama iš salės, ji paskutinį kartą susižvalgė su ją visą laiką rėmusiu vyru ir palietė rankas seserims. 42 metų Jeanas Louis'as Courjault žurnalistams šypsodamasis sakė, jog jis ir du poros sūnūs yra patenkinti nuosprendžiu.

„Tai nuosprendis, kuris leis mums atstatyti savo gyvenimus, pamatyti šviesą tunelio gale. Po kelių mėnesių Veronique galės vėl būti su savo vaikais ir mes viską pradėsime nuo pradžių“, - sakė jis.

Kadangi atsakovė trejus metus iki teismo praleido tardymo izoliatoriuje, pagal Prancūzijos įstatymus ji jau po metų galės prašyti paleisti ją pirma laiko, sakė advokatai.

Teisme liudiję giminaičiai pasakojo, kad V.Courjault yra mylinti dukra, motina ir žmona, nors jai sunku reikšti savo jausmus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių